Shiatsu massage brengt ontspanning en een gevoel van warmte en acceptatie

 Praktijk voor Acupunctuur en Shiatsu Gea van Geenen | Gea van Geenen
 Haarlem

Een shiatsubehandeling brengt ontspanning en een gevoel van warmte en acceptatie met zich mee.

Het ondergaan van een shiatsubehandeling is een aangename ervaring die lichaam en geest ontspant en met nieuwe energie oplaadt. Evenals acupunctuur, ondersteunt shiatsutherapie de energie van de organen, brengt het de hart energie tot rust en worden blokkades in beweging gezet, dat laatste is een belangrijke factor  bij pijnklachten

  • Evenals Acupunctuur vindt Shiatsu zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde. De theoretische basis is het zelfde als bij Acupunctuur. Ook  bij Shiatsu staan de meridianen en hun vitale punten centraal. Deze meridianen staan in verbinding met onze organen. Wanneer één van onze organen minder functioneert, vermindert de energiestroom in de desbetrefende meridiaan en wordt het lichaam ziek.

Ook kunnen externe factoren, zoals overbelasting, weersinvloeden ,voeding, emoties, invloed hebben op de energiestroom in de meridianen. Deze kunnen dan geblokkeerd raken, waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan, zoals hoofdpijn, pijn in knie, heup, schouders, nek, maar ook maag- en darmstroornissen enz.

De verminderde- of geblokkeerde energiestroom kunnen met Shiatsu beinvloed worden door de meridianen te masseren door middel van druktechniek en strekkingen.

Over Gea van Geenen

Gedurende de jaren dat ik werkte als medisch laborante begon ik me steeds meer te interesseren voor andere manieren van genezen. Dat resulteerde in de opleidingen voor acupuncturiste en shiatsutherapeute, die beiden onderdeel zijn van de Traditionele Chinese geneeswijze en die ik volgde bij de Academie van Qing Bai en bij de TCM-Academie.

Voor mijn verhuizing naar Haarlem  heb ik jarenlang met veel plezier een praktijk gehad in Hoogeveen, en al die jaren is mijn respect voor de Traditionele Chinese Geneeskunde onverminderd gebleven. Het is fascinerend om te ontdekken hoe deze holistische geneeskunde ooit is ontstaan en hoe het zich in de loop der eeuwen ontwikkeld heeft.

Ongeacht welke ziektes zich in het verre verleden hebben afgespeeld en welke ziektes  zich in de huidige tijd  afspelen, het yin-yang principe is in al die eeuwen altijd toepasbaar geweest. In grote lijnen houdt dat in, dat door middel van acupunctuur of shiatsu of kruiden, het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd, waardoor het evenwicht in het lichaam weer hersteld wordt.

Sinds mijn verhuizing naar Haarlem, voer ik met evenveel plezier een praktijk aan huis. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding