Acupunctuur bij pijnklachten volgens de Tan methode

 Praktijk voor Acupunctuur en Shiatsu Gea van Geenen | Gea van Geenen
 Haarlem

In mijn praktijk pas ik vooral acupunctuur bij pijnklachten toe volgens de Tan methode. Deze methode is zeer waardevol omdat het richtlijnen geeft bij welke gebieden op het lichaam het beste de naaldjes geplaatst kunnen worden voor een optimaal effect (doorgaans is dat niet op de plek waar de pijn zit, maar juist er vandaan).

Het kenmerk bij deze vorm van acupunctuur is, dat de lokatie waar de pijn zich bevindt geprojecteerd wordt op een lokatie op het lichaam die het meest gunstig is om de pijnvermindering te beinvloeden. Daar worden dan de naaldjes geplaatst, er ontstaat op dat moment dan een "startseintje" om de pijnblokkade te doorbreken. 

Bij pijnklachten die nog niet chronisch zijn ervaren mensen na 1 tot 4 behandelingen al een duidelijke verbetering of is de pijn geheel weg. Bij chronische pijn zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig.

 

Over Gea van Geenen

Gedurende de jaren dat ik werkte als medisch laborante begon ik me steeds meer te interesseren voor andere manieren van genezen. Dat resulteerde in de opleidingen voor acupuncturiste en shiatsutherapeute, die beiden onderdeel zijn van de Traditionele Chinese geneeswijze en die ik volgde bij de Academie van Qing Bai en bij de TCM-Academie.

Voor mijn verhuizing naar Haarlem  heb ik jarenlang met veel plezier een praktijk gehad in Hoogeveen, en al die jaren is mijn respect voor de Traditionele Chinese Geneeskunde onverminderd gebleven. Het is fascinerend om te ontdekken hoe deze holistische geneeskunde ooit is ontstaan en hoe het zich in de loop der eeuwen ontwikkeld heeft.

Ongeacht welke ziektes zich in het verre verleden hebben afgespeeld en welke ziektes  zich in de huidige tijd  afspelen, het yin-yang principe is in al die eeuwen altijd toepasbaar geweest. In grote lijnen houdt dat in, dat door middel van acupunctuur of shiatsu of kruiden, het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd, waardoor het evenwicht in het lichaam weer hersteld wordt.

Sinds mijn verhuizing naar Haarlem, voer ik met evenveel plezier een praktijk aan huis. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding