Orde van Weefsters: voor vrouwen die bewust in het leven staan.

 Loge Vita Vera | Loge Vita Vera
 Velsen-zuid

Weefsters zijn vrouwen die bewust in het leven staan. Zij geven meer diepgang aan hun leven en stimuleren en inspireren elkaar daarbij.

De Orde staat open voor alle vrouwen die zich willen ontplooien en zich, samen met andere vrouwen, willen verdiepen in de zin van het leven. Lid wordt men door middel van inwijding (en is daarin schatplichtig aan de Vrijmetselarij).

Loge Vita Vera is een vrouwencirkel die werkt met rituelen, tekst en inwijding. Spinnen en weven zijn daarbij een metafoor voor spirituele groei. Het werken met symbolen, zoals bijvoorbeeld van ruwe wol een draad spinnen, is een hulpmiddel om taal te hebben, te denken en beschouwen en zo een vol-levend mens te zijn. Om op eigen kracht je leven in te richten vanuit de mens die je in wezen bent.

De inwijdingen, die een ieder anders beleeft en interpreteert, geven stof om ervaringen en meningen uit te wisselen. Dat verdiept en verrijkt, stemt tot nadenken en stimuleert ontwikkeling. De loge is niet dogmatisch en staat open voor vrouwen van verschillende achtergronden. Een ieder wordt juist uitgenodigd haar eigen wijsheid te vinden in haar eigen leven. Wie wil groeien zoekt daarvoor methodes, wegen en medereizigers. Dat maakt het met elkaar weven en verweven zijn wonderlijk boeiend.

De Orde van Weefsters is een landelijke vereniging van vrouwen, zij komen in loges bij elkaar onder andere in Velsen-Zuid. Regelmatig zijn er open avonden voor belangstellenden, kijk voor actuele data op de website.

Over Loge Vita Vera

Als het leven een weefsel zou zijn, dan weefden wij elk een draad daarin, met elk onze eigen kleur en eigenschappen, verantwoordelijk voor onze bijdrage aan het geheel.

Daarom werken wij aan onszelf en streven ernaar een heel mens te worden. Wie zoekt naar persoonlijke groei en diepgang, zal beseffen dat dit een voortdurend proces is. Dit proces is altijd persoonlijk en ieder mens dient daarin vrij haar eigen weg te zoeken. Weefsters vinden in de werkwijze van de Orde handvatten en steun in dat proces. Zonder recept of voorschrift, zonder dogma, omdat wij mensen allemaal uniek zijn.

De loge is de plaats waar zelfstandig zoekende vrouwen elkaar ontmoeten, van gedachte wisselen en van elkaar kunnen leren. Met elkaar zoeken we naar verdieping. We hebben soms heel verschillende visies en meningen. Dat zien wij niet als lastig, maar juist als verrijkend. De ervaringen die we opdoen bij onze rituelen zijn de basis van waaruit we elkaar toch kunnen verstaan.

De Orde van Weefsters is een landelijke vereniging voor vrouwen die bij elkaar komen in loges, o.a. in Velsen-Zuid. Hier komen vrouwen uit de hele regio Kennemerland bij elkaar.


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding