De administratie is meer dan cijfers alleen | Heemstede

Mensen hebben vaak de associatie bij administratie dat het gaat over harde cijfers over wat moet en waar je op moet letten. Mijn ervaring heeft geleerd dat het ook anders kan en dat dit groei en plezier oplevert. Werken aan “zachte cijfers” en met elkaar in kaart brengen wat de werkelijke wensen, behoeftes en motieven zijn van de (startende) onderneming. Ik ben benieuwd naar de mens achter de cijfers vanuit een grote betrokkenheid, inlevingsvermogen, aanvoelen wat aan de orde is en hoe dat aangepakt kan worden en put uit 36 jaar werkervaring.

Kernwoorden in het werk zijn: bezieling, aandacht en verbinding, samenwerking, communicatie en transparantie.

De administratie is de basis van je bedrijf en belangrijk om deze op orde te hebben. Dat geeft structuur, inzicht, overzicht en rust en je kunt genieten van het ondernemerschap. Ik kan je ondersteunen met de volgende diensten:

Financiële administratie

 • Verwerken, controleren en begeleiden van de administratie
 • Samenstellen jaarrekening / jaarverslag
 • Verzorgen van tussentijdse financiële rapportages
 • Begeleiding om zelf je dagelijkse administratie op orde te houden in onlinesoftware van Snelstart
 • Verzorgen inschrijving kamer van koophandel en belastingdienst
 • Inrichting van de administratie van starters
 • Financieel advies (ook als je al een boekhouder/accountant hebt)

Fiscale zaken

 • Aangifte omzetbelasting (of btw)
 • Aangifte inkomstenbelasting, middeling en toeslagen
 • Bezwaar- en verzoekschriften
 • Second opinion jaarrekening en aangiften
 • Fiscaal advies (ook als je al een boekhouder/accountant hebt)

 

Over Merel van Boheemen | Heemstede

Na diverse financiële banen begon ik in 1995 mijn administratiekantoor Bureau La Bohême vanuit de wens om meer aandacht te kunnen geven aan "kleine" bedrijven. Naast het adviseren en begeleiden van bedrijven word ik blij van het coachen van mensen waarvoor ik een fundament heb kunnen leggen door de opleiding bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP) en door meerdere coaching opleidingen.

Ik houd ervan om mensen in contact te brengen met hun eigen wijsheid zodat de volgende stap zichtbaar wordt. Bewustwording is de basis voor verandering. Intuïtief werkte ik al jaren met het energieveld van de klant en zijn of haar bedrijf en heb me daarin de afgelopen 5 jaar verder kunnen ontwikkelen door de opleiding Extra Kommunikatieve Vaardigheden (EKV) van Margriet van Bentem.

Ik heb het ondernemersvak vanuit mijn jeugd meegekregen. Mijn opa en oma hadden een snackbar in Voorschoten en zijn een grote inspiratiebron voor mij geweest. Zij voerden het ondernemerschap met hart en ziel uit. Op die plek begon in mij al de onderneemster te groeien. De snackbar had de naam: ”Succes” en was een ontmoetingsplaats waar jong en oud zich thuis voelden. De warmte, de gezelligheid en aandacht was er voor iedereen. Alle producten werden in eigen keuken bereid, dat maakte deze zaak uniek en onvergetelijk. De zaak sloot in 1974 en heeft mij geleerd wat waarde werkelijk ten diepste betekent. Snackbar “Succes” is succesvol geworden en gebleven want wat echt van waarde is verdwijnt niet en leeft ook door in volgende generaties


Foto 2 Merel van Boheemen Klik om te vergroten

Merel van Boheemen


Professionals in de categorie Financiële dienstverlening

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem

Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!