Betekenis en waarde geven aan je relatie middels -systemische- opstellingen

'Geef betekenis en waarde aan je relatie door licht te laten schijnen op dat wat verborgen is'.

Voor wie zelfonderzoek wil doen binnen een relatie, samen of apart: wees welkom!

Geef jezelf en je relatie een kans. Een kans om op een andere manier naar elkaar te kijken, in gesprek te gaan, zicht te krijgen op terugkerende patronen en mechanismen en hun systemische achtergrond. Zo kan er ruimte ontstaan om elkaar opnieuw te ontmoeten en te zien.

Ik maak opstellingen in de ruimte met vloerankers. Je kunt jezelf neer zetten waardoor je nog beter kunt voelen wat er van binnen speelt mede afhankelijk van op welke plek je gaat staan. De vloerankers kunnen b.v. verleden, heden en toekomst vertegenwoordigen, maar ook staan voor een blokkade, stagnatie, een persoon of verschillende interne delen. Dat is afhankelijk van je vraag of thema.

Als je samen komt, is het meest effectief om niet te lang te praten en cognitief uit te wisselen, maar een opstelling te maken waar jullie beiden deel van uitmaken. In de partnerrelatie worden vaak thema’s uit het gezin van herkomst herhaald en/of verlangens en gemis aan elkaar uitbesteed. Zodra je hier meer zicht op krijgt kun je beter de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen deel en verwoorden naar je partner wat er speelt.  

Een eenmalige sessie van 75 minuten kan al veel duidelijk maken. Afspraken zijn ook mogelijk in de avond of het weekend.

Over Christa Saan

'Het is zeer goed mogelijk, dat zij die je een slang geven wanneer je om een vis vraagt, je niets anders te geven hebben dan slangen. In dat geval is het een bewijs van edelmoedigheid.’  Khalil Gibran

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de verhalen en beweegredenen van mensen. Hoe worden mensen zoals ze zijn? Waar is de bewegingsvrijheid om keuzes te maken? Op welke manier zin te geven aan het leven? 

Na mijn studie Sociaal Culturele Theologie aan de Universiteit van Amsterdam besloot ik mijn idealen en visie vorm te geven in het werken met mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen. Na zes jaar als sociotherapeut in een TBS kliniek gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar Reclassering Nederland waar ik vanaf 2007 als toezichthouder werk. Ik heb veel ervaring met grensoverschrijdend en destructief gedrag in relaties en psychiatrische- en zedenproblematiek.

  • De afgelopen zes jaar heb ik meerdere trajecten gevolgd bij Phoenix Opleidingen waardoor ik me zowel persoonlijk als professioneel verder heb ontwikkelt. Uitgangspunten zijn NLP, TA, systemisch werk van Bert Hellinger en lichaamsgericht werken. 

Ruim 20 jaar ben ik samen met mijn partner. Wij zijn ouders van twee dochters  en zijn al diverse uitdagingen met elkaar aangegaan. 

Ik hou van de schoonheid van het alledaagse leven, kan lichtheid ervaren in zwaarte en ben in staat met enige nuchterheid en humor het leven glans te geven. 

Licht op Relaties
Christa Saan

Foto 3 Christa Saan Foto 4 Christa Saan Foto 5 Christa Saan Klik om te vergroten

Licht op Relaties
Lavendelstraat 64
2034MJ Haarlem


Professionals in de categorie Relatietherapie

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!