Praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie: EMDR & Somatic Experiencing®

Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam als therapeut in de gezondheidszorg. Eerst in de revalidatiezorg in het Spaarne Ziekenhuis en vanaf 2008 in mijn eigen praktijk. Ik kwam geregeld in aanraking met mensen die fysieke klachten hadden welke niet altijd direct te duiden waren. Door de haptonomie opleiding ben ik steeds beter gaan begrijpen hoe het lichaam reageert op stress en ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s).

Hierna heb ik mij steeds verder verdiept in de behandeling van trauma’s en de fysieke klachten die daarmee samen kunnen hangen. Na de kennismaking met de behandelmethodes EMDR en Somatic Experiencing® wist ik dat ik hiermee verder wilde, hier heb ik diverse specialisaties voor gevolgd.

Naast Somatic Experienceing® en Haptonomie, maak ik gebruik van: EMDR, Mindfullness, hart- coherentie, adem- en ontspanningstherapie, diverse massage technieken en heb mij verdiept in de Polyvagal Theory van Stephan Porge en TRE  (Trauma Released Exercises).

Soms kan het ook heel prettig om een Voet(reflex) massage te ontvangen als er veel stress in het lijf aanwezig is en als therapie nog niet gewenst is.

In 2012 heb ik een kleinschalig complementair centrum opgericht en na een aantal jaar was het een logische vervolgstap om op zoek te gaan naar een grotere lokatie. Dat is gelukt en in 2017 zijn Claudia Mario en ik met   “De Nieuwe Lente - centrum voor vitaliteit & gezondheid” begonnen. Met als doel om multidisciplinair samen te kunnen werken met andere therapeuten in een niet-klinische laagdrempelige omgeving. 

Over VBAG Ledenadministratie

In 1997 ben ik afgestudeerd als fysiotherpaut.
Na veel ervaring te hebben opgedaan in het ziekenhuis waar ik bijna 10 jaar heb gewerkt, ben ik in 2008 voor mijzelf begonnen. Klachten en de herkomst van klachten in het lichaam hebben mij altijd bezig gehouden.

Doordat ik als haptonoom en Somatic Experience therpeut ben opgeleid begrijp ik steeds meer van de wisselwerking tussen doorgemaakte stress en trauma en de reacies in het lichaam.  

Praktijk Saskia Beukman
VBAG Ledenadministratie

Foto 1 VBAG Ledenadministratie Klik om te vergroten

Praktijk Saskia Beukman
Raadhuisstraat 56A
2101 HH Heemstede


Professionals in de categorie Traumatherapie

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie & Chiropractie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing & Reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!