Koorbiënnale: een jaarlijks avontuurlijk vocaal festival op topniveau! | Haarlem

Koorbiënnale is een jaarlijks avontuurlijk vocaal festival op topniveau. Tien dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles. De podia zijn uniek en divers, van een lommerrijk landgoed en de romantische hofjes tot de majestueuze Bavo.

  • De 10de Koorbiënnale van vrijdag 28 juni t/m zondag 7 juli 2019 is een editie met een gouden randje.

Hoera, de Koorbiënnale viert haar jubileum! Wat twintig jaar geleden begon als een bescheiden festival voor liefhebbers van vocale ensemble muziek groeide uit tot een hoogwaardig tiendaags internationaal festival dat de diversiteit en actualiteit van koormuziek laat zien.

Tijdens het jubileum van de Koorbiënnale blikt het festival op verschillende manieren terug op de afgelopen twintig jaar. Muziekstukken die je eerdere edities al kon horen, worden voor deze gelegenheid in een nieuw jasje gestoken en verschillende ensembles van het eerste uur zijn opnieuw van de partij. Deze mijlpaal is ook een gelegenheid om vooruit te kijken, met optredens van aanstormend talent en vernieuwende crossovers. Laat je bijvoorbeeld wegblazen door het Nationaal Gemengd Jeugdkoor of verrassen door de multimediavoorstelling ANIARA: Fragments of Time and Spacemet het Amerikaanse kamerkoor The Crossing. 

Kies je locatie 
Net als eerdere jaren vormen de bijzondere festivallocaties de kers op de taart. Kies voor een groen buitenconcert aan de rand van Haarlem, trek de binnenstad in voor een van de ‘klassiekere’ optredens of bezoek Amsterdam voor een experimenteel muzikaal avontuur.   

Benieuwd naar het complete programma? Ga naar onze website!

Over Koorbiënnale | Haarlem

De Koorbiënnale geeft een nieuwe betekenis aan koor- en vocale muziek, dit door onder andere de presentatie en ontwikkelen van eigentijdse, innovatieve koorwerken en ensembles die op het snijvlak opereren van traditie en vernieuwing veelal geïnspireerd door actuele en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen.

De Koorbiënnale wil een kwaliteit versterkende en inspirerende schakel zijn in de veelomvattende wereld van ensembles, koren, componisten en publiek en ontwikkelt daarbij ook nieuwe en eigentijdse samenwerkingsvormen met o.a. uitingen uit andere kunstdisciplines. Zij wil daarbij het publiek uitdagen maar ook uitnodigen tot het zelf zingen.

De Koorbiënnale ziet het samen zingen als een belangrijk middel om te komen tot een betere wereld.

Agenda Koorbiënnale

juni 2019

Hemels Uurtje in de Nieuwe Kerk: Angels & Demons – Met Wishful Singing en Hayo Boerema

ZO 30 jun 17.30 uurKunstconcert
Hemels Uurtje in de Nieuwe Kerk: Angels & Demons – Met Wishful Singing en Hayo Boerema

Van schitterende engelenzang tot duistere orgelklanken: het komt allemaal voorbij in Angels & Demons van Wishful Singing. De zangeressen ontwikkelen zich in snel tempo tot een van de belangrijkste Nederlandse vocale ensembles.
Koorbiënnale
Claire ReevesHaarlem

juli 2019

Een feestje in het bos: Woodbirds – Vocal Group MAZE

WO 03 jul 20.00 uurKunstconcert
Een feestje in het bos: Woodbirds – Vocal Group MAZE

Wandelen en genieten van muziek, kan tijdens Woodbirds. Je wandelt over idyllische bospaden van concert naar concert. Terwijl het langzaam donker wordt, luister je naar het het bruisende MAZE.
Koorbiënnale
Claire ReevesAerdenhout
Hemels Uurtje in de Nieuwe Kerk met het Britse ensemble VOCES8

DO 04 jul 17.30 uurKunstconcert
Hemels Uurtje in de Nieuwe Kerk met het Britse ensemble VOCES8

Een zomerse namiddag, een prachtige plek in Haarlem en de strak getimede stemmen van het Britse ensemble VOCES8. Het zijn perfecte ingrediënten voor een Hemels Uurtje in de prachtige Nieuwe Kerk in Haarlem. Dus luister, relax en geniet.
Koorbiënnale
Claire ReevesHaarlem
Woodbirds concert – Paradijsvogels

DO 04 jul 20.00 uurKunstconcert
Woodbirds concert – Paradijsvogels

Midden in de natuur luisteren op een zomeravond naar de zuivere klanken van mooie stemmen, dat is Woodbirds. In Paradijsvogels laat het Laurens Collegium horen hoe natuur en zingen samen gaan. Een verfijnd a capella concert terwijl het donker wordt.
Koorbiënnale
Claire ReevesAerdenhout
Hemels Uurtje – Chet Nuneta

VR 05 jul 17.30 uurMuziek & Zangconcert
Hemels Uurtje – Chet Nuneta

Aan het einde van de dag alles van je af laten glijden en genieten van het moment. Dat is de insteek van het Hemelse Uurtje concert. Het Franse ensemble Chet Nuneta maakt wereldse muziek. Het wordt een poëtische, dansante en ritmische voorstelling.
Koorbiënnale
Claire ReevesHaarlem

Foto 3 Koorbiënnale Foto 6 Koorbiënnale Foto 7 Koorbiënnale Foto 11 Koorbiënnale Foto 12 Koorbiënnale Klik om te vergroten

Koorbiënnale


Professionals in de categorie Kunst

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem