Japanse Acupunctuur (Toyohari)

 Hokondo | Machteld Mager
 Haarlem

Toyohari is een Japanse vorm van acupunctuur. Acupunctuur is van oorsprong Chinees en is door de nauwe banden tussen beide landen in Japan terechtgekomen.

In Japan heeft de acupunctuur zich verder ontwikkeld en zijn er diverse stijlen ontstaan. Zo ontstond omstreeks 1900 Toyohari ofwel meridiaantherapie. Meridianen zijn energiebanen die verbonden zijn met de organen. Blinde acupuncturisten ontwikkelden deze stijl en houden nog steeds de vinger aan de pols om de kwaliteit van deze behandelwijze te waarborgen, dan wel nog te verfijnen.

Ook de inmiddels in het westen opgeleide toyohari-acupuncturisten houden continu voeling met de resultaten van de behandelwijze waardoor de methode direct in de praktijk wordt getoetst en aangepast aan de westerse leefwijze.

De essentie van Toyohari is het in balans brengen van de energie in de meridianen. Als het lichaam in balans is, is het gezond en in staat gezond te blijven. Meridianen functioneren niet los van elkaar, maar vormen één systeem. De verstoring van één meridiaan heeft daarom ook gevolgen voor de anderen; een klacht komt vaak niet alleen.

Over Machteld Mager

Machteld Mager studeerde in '83/'84 in Japan OKI-DO YOGA bij de grondlegger hiervan, Meester MASAHIRO OKI en SHIATSU bij Meester KIYOKO URATA, grondlegger HOKONDO shiatsu.

  • In '88 studeerde zij af aan de 'European 'European University for Traditional Chinese Medicine' als Acupuncturist en Chinese Kruidenkundige.
  • Vanaf '90 verdiepte zij zich gedurende 10 jaar in "Yoga en Houding", m.n. aan het Iyengar Yoga Instituut in Parijs.
  • In '89 startte zij naast het Centrum voor Oosterse Heelkunde "Nulpunt" in Amersfoort de Hara-Yoga-Shiatsu Opleiding.
  • In ‘99/2000 volgde zij de postgraduate "Toyohari" opleiding en sindsdien praktiseert zij naast shiatsu en Chinese kruiden deze vorm van Japanse acupunctuur.

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur en van de European Branche of the Toyohari Association. Jaarlijks volgt Machteld internationale bijscholing, en zij nam o.a. nog 2x deel aan een Toyohari weekseminar in Japan.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding