Body Stress Release Kennemerland

Body Stress Release (BSR) is prachtige gezondheidstechnieken gericht op het loslaten van dieplichtende chronische spierspanning. De techniek is zacht en vriendelijk en daardoor geschikt voor iedereen - jong of oud, vrouw of man, ziek of gezond.

Elke dag worden we blootgesteld aan stress. Het woord 'stress' wordt vaak geassocieerd met te druk, te haastig, vervelend, deadlines, enzovoort. Toch is stress in een bepaalde mate ook noodzakelijk. Het houdt ons lichaam actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.

Zodra de grens tussen gezonde - en overmatige stress te vaak wordt overschreden is er sprake van overbelasting. De stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet om het lichaam te beschermen.

Wanneer je te veel traint, overbelast bent door je werk, een ongeluk hebt gehad of bijvoorbeeld een emotioneel zware tijd hebt meegemaakt, dan verdedigt het lichaam zich met het vastzetten van spierspanning, ook wel 'body stress' genoemd. Door Body Stress/ spierspanning ontstaan blokkades in het zenuwstelsel en wordt het communicatie systeem in het lichaam ontregeld. Het zenuwstelsel heeft vele functies waaronder het besturen van de spieren, de organen, de zintuigen, het spijsverteringskanaal, de hormonen, de warmtehuishouding, het slaap- en waakritme enz. Wanneer dit niet meer optimaal functioneert, veroorzaakt dat klachten op allerlei gebieden. Denk hierbij aan:

  • pijnklachten of tintelingen in rug, nek, schouders of ledematen
  • hernia, onrustige benen
  • whiplashklachten, - migraine, duizeligheid of oorsuizing
  • blaasproblemen, menstruatie-, zwangerschaps- of overgangsklachten,
  • vaginisme
  • brandend maagzuur, darmklachten
  • huil baby, groeipijnen bij kinderen, reflux
  • bedplassen

Zodra de overbelasting geweken is en je rust neemt, begint het loslaten en herstel. Maar als de spierspanning er al lang zit, dan registreert je lichaam de spierspanning niet meer en kan het die dus niet meer loslaten. Denk maar aan een horlogebandje dat je lichaam ook niet meer registreert. Door deze body stress wordt de efficiëntie van je lichaam verlaagd, waardoor je minder snel herstelt en je minder lekker in je vel zit.

Als BSR practitioner ga je door middel van een specifiek test mechanisme op zoek naar de spierspanning om deze plek vervolgens een release te geven. Een Release is een impuls/lichte druk op een van te voren uitgeteste plaats in een specifieke richting, om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten.

Ik ben aangesloten bij de BSRAN en hierdoor worden onze consulten inmiddels door vele zorgverzekeraars vergoed. Wilt u meer weten kijk op de website of neem vrijblijvend contact met mij.

Over Laura Sinnema

Laura Sinnema runt sinds 2010 haar een eigen praktijk.

Ze heeft haar Bachelors degree aan de hogere hotelschool gehaald en is daarna 10 jaar werkzaam geweest als salesmanager bij grote verzekeraars in de divisies Zorg en Arbodienstverlening. Naast deze carrière is ze erg reislustig en ondernemend. Ze houd van reizen en heeft in de aflopen 10 jaar, 3,5 jaar van haar leven reizend doorgebracht. Met name het continent Afrika heeft haar hart gestolen. Ze is met eigen vervoer door 18 landen gereisd heeft gewoond en gewerkt in Tanzania en gestudeerd in Zuid Afrika.

In 2010 besloot zij het roer om te gooien. Gezondheidsklachten van haarzelf en van haar partner hebben haar in contact gebracht met verschillende vormen van natuurgeneeskunde. In 2010 heeft zij de opleiding Body Stress Release aan de BSR Academy in Zuid Afrika afgerond.

"Mijn nieuwsgierigheid over de werking van het menselijk lichaam heeft mijn doen besluiten om me verder verdiepen in de basis natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en Trauma Prevention. Samen met Body Stress en deze aanvullende kennis heb ik ervaren dat ik beter begrijp hoe blokkades, met als gevolg klachten, in een lichaam kunnen ontstaan. In de praktijk probeer ik mijn inzichten, kennis en eigen ervaring te delen om mijn cliënten zo te helpen en te inspireren dat ook zij hun weg vinden in hun zoektocht naar herstel, balans en rust."

Body Stress Release Kennemerland
Laura Sinnema

Foto 1 Laura Sinnema Foto 2 Laura Sinnema Foto 3 Laura Sinnema Foto 4 Laura Sinnema Foto 5 Laura Sinnema Foto 6 Laura Sinnema Foto 7 Laura Sinnema Foto 8 Laura Sinnema Foto 9 Laura Sinnema Foto 10 Laura Sinnema Klik om te vergroten

Body Stress Release Kennemerland
Heussensstraat 2a
2023 JR Haarlem


Professionals in de categorie Body Stress Release

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing & Reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!