Mesologiepraktijk Inbalanz Mesologie; Een totaalaanpak voor het hele lichaam! | Haarlem

Mesologie is een alternatieve geneeswijze waarbij gekeken wordt naar de gehele mens. Verschillende alternatieve geneeswijzen zoals Ayurveda, Traditionele Chinese geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en electro-accupunctuur worden met elkaar gecombineerd.

Een mesologisch onderzoek brengt het functioneren van het menselijk lichaam in kaart. Door middel van een pols- en tong onderzoek, een kort lichamelijk buikonderzoek en meting van electro-accupunctuurpunten op handen en voeten worden disfuncties en voedingsintoleranties opgespoord. 

Klachten ontstaan vaak doordat er disfuncties optreden in het lichaam. Een disfunctie wordt vaak verholpen door de symptomen te bestrijden met een crème of een pil. De oorzaak is niet verholpen en het lichaam gaat hiervoor een andere uitweg zoeken. Zo blijven klachten zich verplaatsen.

Mesologie is gericht op het individu en pakt de klacht bij de oorzaak aan. Wanneer het lichaam in balans is, kan het zichzelf weer genezen. Een therapie kan een homeopathisch- of kruidenmiddel, supplement of voedings- en of leefstijladvies zijn. 

Over Susanne van Diepen | Haarlem

Ik ben Susanne van Diepen, 33 jaar en ik heb altijd al een fascinatie gehad voor gezondheid. Vooral naar de oorzaak van klachten en hoe deze te bestrijden.

Het menselijk lichaam is een heel mooi fenomeen dat altijd door wilt gaan en wilt blijven functioneren. Zit daar iets in de weg, dan verzint het lichaam heel slim een compensatiemechanisme. Ik ga graag in mijn werk op zoek naar de kern van het probleem.

Om te komen waar ik nu ben heb ik de opleiding HBO Sport en bewegen gedaan, mij verdiept in de voedingswereld en de opleiding Mesologie afgerond. Daarnaast ben ik al negen jaar trainer en vitaliteitscoach in een vitaliteitscentrum, waar ik mensen op het gebied van training, voeding en leefstijlvragen begeleid.

Ik vind het een ideale combinatie: voeding, bewegen en mesologie! Ik ben van nature erg enthousiast, nieuwschierig en sta graag voor je klaar met een lach.


Foto 2 Susanne van Diepen Foto 3 Susanne van Diepen Foto 4 Susanne van Diepen Foto 5 Susanne van Diepen Foto 6 Susanne van Diepen Klik om te vergroten

Inbalanz Mesologie
Susanne van Diepen


Professionals in de categorie Natuurgeneeskunde

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem