Paardencoaching, EFT en/of ACT. Wanneer negatieve overtuigingen de overhand hebben.

 Titact | Tita Arnold
 Bloemendaal

Ik ben trainer en coach die je helpt je doel in het leven (terug) te vinden, emotionele blokkades te overwinnen en waar nodig gedragsverandering te stimuleren. We kiezen samen de methode(n) op maat voor jou: paardencoaching, EFT en/of ACT.

We leven in een ongelooflijk snelle tijd. Er wordt ontzettend veel van ons verwacht: op privé-gebied, bijblijven op zakelijk gebied; honderd ballen tegelijk in de lucht moeten houden. Het kan je allemaal ineens te veel worden.

Je voelt dat je vastloopt. Overspanning ligt op de loer. Je vraagt je af of je nog wel op de goede weg bezig bent, hoe het eventueel anders kan, of je privé-/ werksituatie nog wel in balans is. En of je wel de dingen onderneemt die je energie geven, in plaats van energie kosten. Je wilt achterhalen wat nu echt belangrijk is voor jou.

Hierbij help ik je graag. Ik werk volgens het ACT-model, met de EFT methode en, indien gewenst, in samenwerking met mijn co-coach IJslands paard. Ik wissel dit graag af met wandelingen in de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen. 

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een derde generatie cognitieve gedragstherapie. Deze bouwt voort op de klassieke gedragstherapie van B.F. Skinner en op de theorie van menselijke taal en cognitie RFT (Relational Frame Therapy). Het ACT-model is erop gericht onze psychologische flexibiliteit zo goed mogelijk te ontwikkelen.
  • EFT, Emotional Freedom Techniques, werkt in op ons onderbewuste. Het is een praktische lichaam/geest zelfhulpmethode, een proces van aandachtig en intentioneel kloppen op acupunctuur meridiaan eindpunten op gezicht en bovenlichaam. Het kan ons in staat stellen de manier waarop we reageren op ongemakkelijke gedachten, gevoelens en verontrustende herinneringen (met pijn, stress, spanning, angst) te transformeren.

Over Tita Arnold

Ik ben Tita Arnold, geboren en getogen in de omgeving van Haarlem.

Mijn eerdere loopbaan was in het marketing- en communicatievak. Aansluitend heb ik me gericht op de opvoeding van mijn drie kinderen. Toen die groter werden ben ik weer gaan werken en heb ik me laten omscholen tot opticien. Ik houd me dan ook al mijn hele leven bezig met het werken met, en het verder helpen van mensen. Dat vind ik het mooiste wat er is.

  • Ik heb de basisopleiding tot paardencoach gevolgd bij CVPC (Centrum voor Paardencoaching). Dit centrum zich richt op het cognitief coachen met paarden, gebaseerd op wetenschappelijk bewezen psychologische principes. Daarnaast ben ik gecertificeerd ACT coach.
  • Naast de opleiding tot paardencoach en de basisopleiding ACT, ben ook volledig opgeleid in EFT level 1&2.

Ik heb al tientallen jaren IJslanders in mijn bezit; ze zijn niet meer weg te denken uit mijn leven. Het is een fantastisch paardenras: robuust, vriendelijk, gevoelig en betrouwbaar.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding