werken met wol en andere vezels.

Werken met vezels is een onuitputtelijke bron van zingeving...

Wol atelier De spinnende mug is bedoeld om de passie voor het ambacht van het werken met wol maar ook plantaardige vezels, over te dragen teneinde plezier, inspiratie, zin en verbondenheid te scheppen. De spinnende mug doet dit middels cursussen, workshops en vilten in opdracht. 

Wol  en plantaardige vezels zijn pure, veelzijdige en duurzame producten. Het is heel bevredigend om met zo’n puur materiaal bijvoorbeeld een mooie evenwichtige draad te spinnen waarmee je vele toepassingsmogelijkheden hebt. .Daarnaast neemt het ambacht van vilten een steeds grotere plaats in waarbij gebruiksartikelen, accessoires, kleding maar ook kunstobjecten en installaties (in opdracht) worden vervaardigd. 

Werken met deze vezels  nodigt uit tot experimenteren met combinaties van andere materialen, zoals bijvoorbeeld verschillende stoffen, kraaltjes, garen en bandjes.

 Je kunt de vezels verven met (natuurlijke) verfstoffen zodat je een kleuren palet aanlegt waarmee je kan gaan ‘’schilderen’ met behulp van haaknaald, breipennen, olijfzeep (vilten) of een weefgetouw. 

Kortom wie de wereld van deze vezels  gaat verkennen begeeft zich op een avontuurlijk pad waarbij de oneindige toepassingen voeding geven aan de creatieve ontwikkeling. 

Tenslotte is het verwerken van deze natuurlijke vezels een mindfull antwoord op onze haastcultuur met een overdaad aan prikkels, dat vaak een bron van stress en disbalans is. Het verwerken van wol en andere vezels  vraagt immers een gerichte concentratie waardoor we eenmaal in de flow, de tijd en onze zorgen vergeten.

 

Over Annemarie Peters

In mijn werk als geestelijk verzorger (ouderen zorg) en als therapeut/trainer hield ik mij bezig met de psychische en spirituele dimensie. Ik ontdekte dat deze dimensies ook een grote invloed hebben op het lichamelijk functioneren. Evenzo is het lichamelijk (on)welzijn ook van invloed op onze psyché en spiritualiteit.

Bij Ayurveda vond ik een benadering van welzijn die onderdak biedt aan deze drie dimensies: Lichaam, Geest en Ziel. Bovendien sluit Ayurveda naadloos aan bij mijn scholing tot Jungiaans therapeut. In het energetisch werk (marmatherapie, aura-chakrareading) heb ik het vermogen om in te tunen op een subtielere laag van je bewustzijn, waardoor jouw essentie meer zichtbaar wordt. Met deze drie benaderingen kan ik mensen op een werkelijk holistische wijze ondersteunen om een leven te leiden in de richting van hun Ware Natuur waardoor op alle niveaus meer welzijn wordt ervaren.

Daarnaast heb ik ook een wolatelier "De Spinnende Mug" Ik beschouw het werken met wol en vezels als een praktische vorm van therapie. 

Scholing en loopbaan

  • Ik studeerde levensbeschouwing, kunst en cultuur in de studierichtingen: educatie/ communicatie en Levensbeschouwelijke begeleiding. Daarnaast ben ik opgeleid tot Jungiaans filosofisch therapeut.
  • Ik heb een ruime ervaring als mensbegeleider in de gezondheidszorg, waaronder, geestelijk verzorger, trainer en adviseur.
  • Bij het van Praaginstituut heb ik de training “therapeutic touch” gevolgd.
  • De opleiding tot marmatherapeut volgde ik bij Sri Sri Ayurveda;
  • Ik studeerde bij EISRA (European Institute For Scientific Research on Ayurveda) voor Ayurvedisch practitioner en deze opleiding heb ik afgerond bij de AAS;
  • Opleiding tot intuitief practitioner.

Agenda Wol atelier "De Spinnende Mug"


Professionals in de categorie Kunstzinnige therapie

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!