Lichaamsgerichte stress- en traumaverwerking | Heemstede | Heemstede

Lichaamsgerichte therapie en coaching helpt je je emotionele veerkracht te vergroten en het contact met jezelf te verbeteren. Voor meer energie en zin in je leven en meer plezier in relaties en vriendschappen.

Deze lichaamsgerichte benadering werkt door op een dieper bewustzijnsniveau, niet alleen begrijpen maar ook voelen en ervaren. Door de taal en het ritme van het lichaam te volgen.

De stagnatie in het leven is ook fysiek voelbaar in je lijf. Door in te zoemen op het lichaam, d.m.v. aandacht, ademen, bewegen en praten, kunnen fysieke en emotionele blokkades veranderen of zelfs verdwijnen. Hierdoor wordt een blijvende verandering mogelijk.

De sessies zijn in te zetten voor: 

Persoonlijke groei – Om gevoel en verstand meer met elkaar te verbinden. (En als je moe bent van het praten over jezelf en zelfhulpboeken niet blijken te werken :-) ).    

Stressverwerking - Om stapsgewijs de opgebouwde spanning te ontladen.

Traumaverwerking - zonder herbeleving van de gebeurtenis. Vastgezette spanning wordt stapsgewijs ontladen. 

In de sessies onderzoeken we samen wat er in de weg staat te leven zoals jij dat voor ogen hebt. Vertragen, lichaamsbewustzijn en gronding zijn belangrijke onderdelen in het traject. Ik maak o.a. gebruik van effectieve methodes als: Ademtechnieken, Bio Energetica, Gestalt, Psychodrama, Somatic Experiencing®. Het theoretischekader ligt in Karakterstijlen (maskers) en de Polyvgaal theorie. 

De sessies vallen bij de zorgverleners onder  'Alternatieve geneeswijzen' en worden door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed in het aanvullende pakket. 

Over Sandra Klein | Heemstede

Vanuit De Nieuwe Lente in Heemstede begeleid ik mensen bij het vergroten van hun innerlijke veerkracht. 

Sinds 2000 ben ik actief aan de slag met de verbinding tussen lichaam en geest. LIchaamsgerichte sessies opende mijn ogen voor processen die ik niet eerder bewust waarnam in mijzelf. Na deze ervaring werd ik ontzettend nieuwsgierig. Wat speelt er nog meer in mijn lichaam zonder dat ik het doorheb? Ik wilde hier meer van weten, want ik ervaarde: dit brengt mij verder! Vanuit deze nieuwsgierigheid ben ik me gaan scholen in lichaamsgerichte psychotherapie.

Vanaf 2014 begeleid ik mensen op een lichaamsgerichte manier. Lichaamsgericht leven en werken helpt me om dicht bij mezelf te blijven, bij wat er te voelen en ervaren is. Naast dat dit soms confronterend of pijnlijk is, brengt het me ook ruimte, zowel emotioneel als fysiek. Ik ervaar hierdoor meer rust in mijzelf, heb meer plezier in mijn leven en maak mijn keuzes bewuster.

Het uitgangspunt in mijn werkwijze is dat ieder mens uit meer bestaat dan de aanleiding van zijn of haar komst. Wat gekwetst is wordt afgewisseld met dat wat stevig en krachtig is in jou. Naast ruimte voor diepgang in de sessie, wisselen lichtheid en zwaarte elkaar af. 

Graag help ik je op jouw persoonlijke pad. Neem gerust contact met mij op voor een kennismaking.  

Opleidingen
Zowel beroepsmatig als vanuit mijn interesse en liefde voor mijn vak volg ik nascholingen. Hieronder vind je een overzicht van relevante opleidingen en bij- en nascholing die ik heb gevolgd in het kader van mijn vak als lichaamsgericht therapeut.

  • 2018 Somatic Experiencing bij Bodymind Opleiding -> in opleiding
  • 2011-2017 - Integrated Psychotherapy bij Bodymind Opleidingen in Rotterdam
  • 2015-2016 - Psychosociale Basiskennis bij Bodymind Opleidingen in Rotterdam.
  • Bij- en nascholing: 2017 - Bio-energetica en de kracht van woede bij Bodymind Opleidingen

Foto 2 Sandra Klein Foto 4 Sandra Klein Foto 5 Sandra Klein Klik om te vergroten

Totem Bodymind
Sandra Klein


Professionals in de categorie Lichaamsgerichte Therapie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!