VOLTI Coaching: Individuele ondersteuning door coaching met muziek | Haarlem

Coaching met muziek is gericht op vragen rond zelfontplooiing, zelfacceptatie. Muziek is een mooie, heel toegankelijke manier om weer meer jezelf te worden. Muziek bepaalt stemming. En stemming bepaalt de muziek.

Luisteren naar muziek en muziek op je laten inwerken is een belangrijk onderdeel van deze coaching. Via muziek krijg je dieper inzicht in je vraag. Muziek ondersteunt je persoonlijke leerproces en het resultaat van de coaching is dat je zelf verder kunt.

Voor wie:
Coaching met muziek biedt individuele ondersteuning aan diegenen die zich willen heroriënteren op zichzelf en op de eigen mogelijkheden. Het kan gaan om de oriëntatie op een nieuwe stap; wat past bij mij? De coaching is ook gericht op die mensen die van zichzelf af zijn komen te staan, geen goede balans meer hebben in hun leven.

Over de Methode: 
Het persoonlijke coachingstraject start met een intake-cd die bestaat uit dertig heel verschillende muziekfragmenten van be­staan­de mu­ziek, van 16e tot 21e eeuw, wes­ter­se en we­reld­mu­ziek. Welke beel­den, ge­voe­lens roe­pen be­paal­de frag­men­ten bij je op? Welke spreken je niet aan? Je hebt ver­teld hoe je je voelt, maar welke mu­ziek 'ver­woordt' dat voor jou?

  • De intake CD dient als il­lu­stra­tie­ en als werk­vorm tegelijkertijd. Het biedt breder inzicht in jouw coachvraag en biedt aanknopingspunten voor het uit te zetten coachingstraject, gemiddeld 6 tot 8 coachingsgesprekken. Ook andere coachingsmethoden zet ik hierbij in. 

Zelf een instrument spelen of muzikaal zijn is niet nodig. Open staan voor muziek natuurlijk wel. Muziek is een prachtige manier om bij coaching in te zetten. Omdat muziek altijd raakt. Het resultaat is dat je verder kunt. 

Over Ineke de Jonge | Haarlem

Ik motiveer mensen om mij heen zo veel mogelijk om bewust hun levenskeuzes te maken en daarbij hun hart te volgen. Dat geeft voldoening en brengt je veel.

Zo heb ik op mijn 27e met compagnons een organisatie & adviesbureau opgericht. Een sprong in het diepe. In die jaren heb ik ontzettend veel geleerd. Vanaf dat moment heb ik diverse opdrachten en managementfuncties vervuld. Kansen zien bij organisaties die open staan voor het inslaan van nieuwe wegen, bleek mijn tweede natuur; er zijn steeds nieuwe verbeterslagen te maken. Altijd mét de mensen.

Op mijn 50e ben ik saxofoon gaan spelen.
‘Dat wilde ik altijd al zo graag’. (Herkenbaar?) Ik merkte dat muziek mij altijd weer energie geeft en blij maakt. Naast mijn werk ben ik in 2012 met een driejarige coachingsopleiding (Phoenix-Utrecht) gestart. Het behalen van dat certificaat was het moment dat ik mij heb voorgenomen om iets te beginnen voor mensen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het maken van keuzes in combinatie met muziek. Dat is VOLTI geworden, mijn praktijk voor persoonlijke coaching met muziek.

Intussen bouw ik mijn bedrijf uit, geef ik workshops voor teamontwikkeling met muziek, en bied ik activiteiten met muziek aan aan mensen op hoge leeftijd. Het levert hen veel op en elke keer weer ben ik een mooie ervaring rijker. Muziek verbindt. 

  • Neem gerust contact op als je meer informatie nodig hebt, mail, of kijk op mijn website!

VOLTI Coaching met muziek
Ineke de Jonge


Professionals in de categorie Coaching - Lifecoaching

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!