Villa Uitzicht: Mindfulness Training | Haarlem

In de 8 weekse Mindfulness training word je meer bewust van wat er in je leven gebeurd. Je leert op een oordeelvrije, vriendelijke manier aandacht te geven aan alles wat zich aandient in het hier en nu. Aandachtig zijn in het moment zelf voorkomt dat stress, onrust en onvrede teveel toenemen en je leven gaan beheersen.

Je leert ontstressen en op een milde manier naar jezelf te kijken zodat het zelfvertrouwen vergroot wordt en er weer meer energie en levenslust vrijkomt. Dit leidt tot vermindering van lichamelijke en geestelijke klachten. Het uiteindelijke doel is meer innerlijke vrijheid te kunnen ervaren. Er wordt gewerkt met een vaste structuur.

Naast leren herkennen van kenmerkende gedrags- en gedachtenpatronen ligt het accent vooral op begeleide aandachts- en concentratieoefeningen waarbij gebruik gemaakt wordt van meditatietechnieken en bewegingsoefeningen. Daarnaast oefeningen die gericht zijn op het anders omgaan met dagelijkse lastige zaken, zoals bv. stress, pijn, vermoeidheid.

Voor wie is deze mindfulness training?
Mensen die op een andere manier in het leven willen staan, waarbij meer aandacht is voor wie je bent, en voor het hier en nu. Ook voor mensen die last hebben van stress, sombere gevoelens/ gedachten, piekeren, rationaliseren, overspoeld worden door gevoelens of angsten is deze training geschikt.

Mindfulness is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Hij combineerde westerse psychologie met oosterse wijsheden. De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training is eind jaren ’70 ontstaan, en is oorspronkelijk opgezet voor mensen met een (chronische) ziekte of pijn. Inmiddels wordt de training over de hele wereld gegeven voor allerlei mensen met verschillende achtergronden (ziekte, burn-out, psychische problemen, zelfontwikkeling etc.)

Mindfulness kun je letterlijk vertalen met ‘aandacht’ of ‘opmerkzaamheid’. Het betekent zonder oordeel, met open en milde aandacht kijken naar dit moment. Door op een open, en accepterende wijze aandacht te geven aan alles wat zich nu in je leven voordoet krijg je meer zicht op wie je bent en welke keuzes je maakt.

Over Villa Uitzicht | Haarlem

Villa Uitzicht – stress experts is expert in het opsporen van de oorzaak en het behandelen van (langdurige) stress binnen de context van het werk. Wij onderscheiden ons van andere aanbieders doordat wij kijken naar de balans tussen body, mind en spirit.

Wij staan voor het belang van gezonde en gemotiveerde werknemers. Een fitte en bevlogen werknemer maakt het verschil voor uw organisatie. Onderzoek en onze ervaring leren dat werk een positieve invloed heeft op het herstel van de werknemer. Villa Uitzicht – stress experts is proactief in het onderhouden en stimuleren van contact met de werkplek.

Stress is een gezonde reactie als we in levensgevaar verkeren, en snel moeten kunnen handelen. Als het levensgevaar echter geweken is, vindt al snel een herstel plaats en kom je in een staat van rust en ontspanning. Als dit herstel niet meer plaatsvindt doordat de bronnen van stress aanhouden, wordt stress chronisch van aard.

Ons ultieme doel is het bevorderen van een duurzame psychische gezondheid van werknemers. Ons vertrekpunt voor de behandeling is dat body, mind en spirit onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dat aan stress meestal een onbalans tussen ‘gevoel & verstand’ ten grondslag ligt. Als deze onbalans langer aanhoudt kan dit tot psychische en lichamelijke klachten leiden waardoor ‘spirit’ of bevlogenheid in het werk verdwijnt.

Wij vinden het van essentieel belang om gevoel & verstand weer op één lijn te brengen en zo de energiebalans te herstellen, klachten te verminderen en vitaliteit te bevorderen.


Foto 2 Villa Uitzicht Foto 1 Villa Uitzicht Klik om te vergroten

Villa Uitzicht


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem