Orde van Weefsters: voor vrouwen die bewust in het leven staan. | Velsen-zuid

Weefsters zijn vrouwen die bewust in het leven willen staan. Zij willen meer diepgang aan hun leven geven en elkaar daarbij stimuleren en ondersteunen.

Loge Vita Vera is een vrouwencirkel die werkt met rituelen, tekst en inwijding. Het werken met symbolen, zoals bijvoorbeeld van ruwe wol een draad spinnen, is een hulpmiddel om zelfstandig te leren denken en beschouwen en zo te kunnen groeien. Om op eigen kracht je leven in te richten vanuit de mens die je in wezen bent.

De inwijdingen, die een ieder anders beleeft en interpreteert, geven stof om ervaringen en meningen uit te wisselen. Dat verdiept en verrijkt, stemt tot nadenken en stimuleert ontwikkeling. De loge is niet dogmatisch en staat open voor vrouwen van verschillende achtergronden. Een ieder wordt juist uitgenodigd haar eigen wijsheid te vinden, op dat moment in haar eigen leven. Wie wil groeien zoekt daarvoor methodes, wegen en medereizigers. Dat maakt het met elkaar weven en verweven zijn wonderlijk boeiend.

  • De Orde van Weefsters is een landelijke vereniging van vrouwen, zij komen in loges bij elkaar onder andere in Velsen-Zuid. Regelmatig zijn er open avonden voor belangstellenden, kijk voor actuele data op de website.

De Orde staat open voor alle vrouwen die zich willen ontplooien en zich, samen met andere vrouwen, willen verdiepen in de zin van het leven. Lid wordt men door middel van inwijding (en is daarin schatplichtig aan de Vrijmetselarij).

Over Loge Vita Vera | Velsen-zuid

Als het leven een weefsel zou zijn, dan weefden wij elk een draad daarin, met elk onze eigen kleur en eigenschappen, verantwoordelijk voor onze bijdrage aan het geheel.

Daarom werken wij aan onszelf en streven ernaar een heel mens te worden. Wie zoekt naar persoonlijke groei en diepgang, zal beseffen dat dit een voortdurend proces is. Dit proces is altijd persoonlijk en ieder mens dient daarin vrij haar eigen weg te zoeken. Weefsters vinden in de werkwijze van de Orde handvatten en steun in dat proces. Zonder recept of voorschrift, zonder dogma, omdat wij mensen allemaal uniek zijn.

De loge is de plaats waar zelfstandig zoekende vrouwen elkaar ontmoeten, van gedachte wisselen en van elkaar kunnen leren. Met elkaar zoeken we naar verdieping. We hebben soms heel verschillende visies en meningen. Dat zien wij niet als lastig, maar juist als verrijkend. De ervaringen die we opdoen bij onze rituelen zijn de basis van waaruit we elkaar toch kunnen verstaan.

De Orde van Weefsters is een landelijke vereniging voor vrouwen die bij elkaar komen in loges, o.a. in Velsen-Zuid. Hier komen vrouwen uit de hele regio Kennemerland bij elkaar.


Foto 3 Loge Vita Vera Foto 4 Loge Vita Vera Klik om te vergroten

Loge Vita Vera


Professionals in de categorie Vrouwenspiritualiteit

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem