Zijnsoriëntatie in de gemeente Velsen: Persoonlijke begeleiding, (zwangerschaps-) cursussen en train

Ik ben Jessica van Doorn en werk als leraar Zijnsoriëntatie. In mijn leerruimte Zijnsoriëntatie bied ik verschillende cursussen en trainingen aan.

Zijnsoriëntatie is een hedendaags pad van verlichte levenskunst.
Het is een geheel eigenstandige spirituele levensvisie die schatplichtig is aan het Tibetaans Boeddhisme en tegelijkertijd volledig geworteld is in de hedendaagse Westerse maatschappij, met alle kennis en kunde die daarbij hoort. Zijnsoriëntatie gaat daarmee voorbij aan het klassieke onderscheid tussen spiritualiteit en psychologie. Door het dagelijkse leven vanuit een veel ruimere blik te leven en alles wat je tegenkomt op je pad te benaderen als al helemaal compleet, integreer je jouw leven in het licht van jouw natuurlijke, altijd al vrije aard.

Hans Knibbe
Onder leiding van grondlegger en inspirator Hans Knibbe, is de zijnsvisie de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een rijke en geheel eigen visie op leven in vrijheid en verbondenheid in de westerse wereld. De visie en de daaruit volgende aanpak zijn daarmee compassievol én doorsnijdend naar hoe jij vanuit jouw gewoontepatronen, steeds weer opnieuw hetzelfde doet. Zo helpt Zijnsoriёntatie mensen om hun leven wezenlijk te verdiepen en te verrijken. Het wijst hen steeds opnieuw in de richting van het Licht.

Zijnsoriëntatie gaat over het vieren van jezelf in jouw natuurlijke, vrije aard. Het leert je de kunst van gelukkig zijn. Als je dit pad loopt, onderga je een diepgaand bewustwordingsproces, waarin alle aspecten van jouw leven aan bod komen. Het licht gaat aan en schijnt op alles in jou en om jou heen. 

Over Jessica van Doorn

Geboren (1981) en getogen in Amsterdam en omgeving vertrok ik na mijn eindexamen naar Den Haag. Na een studententijd aan de Hogere Hotelschool en later Hogeschool Inholland in Diemen, was ik nog niet uitgeleerd.

Ik had zeer veel ervaring opgedaan in de Horeca en werkte inmiddels als event organisator op culturele evenementen en stak veel tijd in de organisatie van jongerenkampen. Ik zocht echter meer diepgang en meer tools om met mensen te werken en besloot een coachopleiding te volgen die mij uiteindelijk leidde naar de school voor Zijnsoriëntatie. Daar werd ik gegrepen door het zicht van Hans Knibbe en het gedachtengoed dat hij uitdraagt.
Eind 2009 rondde ik mijn coach opleiding aan de Alba Academie af. Ik was inmiddels zelfstandig ondernemer en werkte als Lightcoach bij dé Lightcoach Daan Prudon. Op verschillende festivals als Lowlands, Solar en Mysteryland hebben we met talloze mensen kort, maar krachtige coach gesprekken gevoerd. Maar ook tijdens bedrijfsevenementen en op opendagen van Universiteiten was de Lightcoach te vinden. Mijn ervaringen aan de school voor Zijnsoriëntatie kleurden toen al mijn manier van coachen. Naast het coachen werk(te) ik als trainer tijdens (outdoor-) communicatietrainingen en op verschillende bedrijfsevenementen waar teambuilding vaak de hoofdrol speelt.

In 2010 besloot ik de workshop ‘Geïnspireerd leven en werken’ te volgen aan de school voor Zijnsoriëntatie. Ik viel als een blok voor de respectvolle benadering van de visie, die altijd start met het zien en werken vanuit je natuurlijke vrije aard. Het was voor mij geen moeilijke vraag of ik het Zijnspad wilde gaan volgen. Ik begon met de drie jarige Zijnstraining het jaar erna en het voelde als een logisch gevolg dat ik in 2014 doorstroomde naar de vakopleiding die ik in september 2017 afrondde als leraar Zijnsoriëntatie. In mijn praktijk is die natuurlijke vrije aard nog steeds het startpunt van mijn benadering.

Tijdens mijn opleiding startte ik in Amsterdam al verschillende meditatiegroepen en gaf ik Zijnsgeoriënteerde begeleiding. Sinds september 2017 woon ik met mijn man en 2 kinderen in IJmuiden en is mijn praktijk met mij meeverhuisd. Wil je een keer kennis komen maken met mijn aanbod? Momenteel bied ik meditatieles, persoonlijke begeleiding en de cursus Zijnsmeditatie voor zwangere vrouwen aan.

Leerruimte Zijnsoriëntatie gemeente Velsen
Jessica van Doorn

Foto 2 Jessica van Doorn Foto 3 Jessica van Doorn Foto 5 Jessica van Doorn Foto 9 Jessica van Doorn Foto 12 Jessica van Doorn Klik om te vergroten

Leerruimte Zijnsoriëntatie gemeente Velsen

Gemeente Velsen


Professionals in de categorie Zijnsgeörienteerde begeleiding

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie & Chiropractie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing & Reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!