Ouderbegeleiding, training, Individuele opvoedopstellingen

 José Koster, verheldering & inzicht / Expertise in Ouderschap | José Koster
 Haarlem

Ik geloof dat er niets is dat dieper raakt dan ouderschap. Als biologisch ouder van 3 en stiefmoeder /oma weet ik dat uit ervaring. We spreken weinig over ouderschap en de emoties en verwarring die het op kan roepen. Als je vastloopt in de opvoeding of er zorgen zijn rondom een kind, wordt vooral gesproken over het kind en wat dat nodig heeft. Voor de onzekere gevoelens, de angsten en verlangens van ouders is doorgaans geen aandacht. 

Herkenbaar?

Ik heb ruime ervaring met het begeleiden en trainen van ouders. Ik werkte o.a. met tienermoeders, ouders met een zorgintensief kind, met stief-, pleeg- en adoptieouders en ouders in een (complexe) scheiding. 

Als stief- en biologisch ouder worstelde ik regelmatig met emoties die ik niet begreep of veroordeelde. Was ik wel een goede moeder? Waren mijn gevoelens normaal? Ik kwam in aanraking met de psychologie van ouderschap en ging begrijpen dat ouderschap veel meer is dan het opvoeden van kinderen. Dat je soms heftig door elkaar wordt geschud, dat ambivalente gevoelens normaal zijn, dat ouderschap zich af speelt op identiteitsniveau. Door mijzelf beter te begrijpen kon ik de verbinding met mijzelf hervinden. 

  • Ik specialiseerde mij tot ouderschaps- en communicatiedeskundige en ben coach opleidingen gaan volgen.(Phoenix Opleidingen, Interactie Academie in Antwerpen, Bert Hellinger Instituut)
  • Ik maak gebruik van verschillende coachtechnieken, interventies en modellen uit de Transactionele Analyse (TA), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), en systemisch werken, Familie- en opvoedopstellingen, ademhalingstechnieken, meditatie en visualisatie-oefeningen.

Op mijn website vindt je meer informatie!

Over José Koster

Mijn naam is José en ik werk als coach, trainer, opsteller.  Een burn-out was voor mij de aanzet voor een diepe transformatie waarna ik de dingen ben ga doen waar ik werkelijk warm van wordt.

Mijn hart gaat uit naar het coachen, opleiden en trainen van mensen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd om mij hier verder in te bekwamen. Het volgen van opleidingen ervaar ik steeds als verrijkend voor zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling. Deze gaan naar mijn mening dan ook altijd hand in hand. Wanneer je werkt met mensen in kwetsbare situaties ben jij zelf het instrument. Hoe meer jij zelf als coach/trainer bereid bent je eigen persoonlijke thema’s te onderzoeken, hoe groter het veilige veld wordt waarbinnen jij iemand kunt meenemen in zelf-onderzoek. Je ontmoet mij niet alleen als professional maar, veel belangrijker, mij ook als mens.

Inmiddels weet ik dat levenservaring van onschatbare waarde is bij het werken met mensen.
Mijn geschiedenis is mijn schatkist vol levenservaringen en levensopdrachten. Ik weet uit ervaring dat door het aankijken van je eigen thema’s en alle pijn en rouw die daarbij horen, hoe spannend ook, enorm veel nieuwe ruimte vrijkomt om te kunnen zijn wie je werkelijk bent.

  • Ik heb een prachtige praktijk bij de koepelgevangenis van Haarlem. Voor mij heel bijzonder. Mijn moeder en grootouders hebben in de gevangenis gezeten en zelf heb ik gewerkt met vaders in de gevangenis. Een prachtige plek om te werken rondom thema's als licht & schaduw!

Je bent van harte welkom!


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding