Buro Ellis en Co voor begeleiding bij Rouw en Verlies

 Buro Ellis en Co | Ellis Middelhuis
 Haarlem

De takken waar ik mij mee bezighoud binnen Ellis & Co zijn: begeleiding bij rouw,- en verlies, schrijven, het verzorgen van uitvaarten en het geven van trainingen aan professionals.

Schrijven
Ik heb tientallen mensen geïnterviewd over hun verlies. Ik heb de kwetsbaarheid en tegelijkertijd ook de kracht van mensen die geconfronteerd werden met verlies in hun leven mogen optekenen. Het verdriet en de veerkracht, de pijn en de inspiratie om elke dag weer iets van het leven te maken. Dat te mogen optekenen met woorden en een bijpassend beeld was voor allen een bijzondere ervaring.

  • Het schrijven heeft geresulteerd in een boek: "Mensen met Lef, verhalen over levend verlies en veerkracht". Dit boek is begin 2024 uitgekomen.

Begeleiding bij Rouw en Verlies
Naast schrijven is een andere tak binnen Buro Ellis & Co het begeleiden van mensen bij hun verlies of rouwproces. In de begeleiding belichten we diverse kanten van het verlies proces. Oog hebben voor het verlies en kijken naar het nu en voorbij het nu.

Begeleiding en spreken bij Uitvaart
I
k houd mij ook bezig met het spreken op uitvaarten en de zorg en organisatie rondom de uitvaart / uitvaartdienst. Met een persoonlijke en creatieve insteek. Ieder mens heeft recht op een waardige, passende uitvaart. Het leven, het sterven van uw dierbare verdient om gezien en gehoord te worden. Daarin wil ik als uitvaartspreker coöperatief en ondersteunend zijn aan u als nabestaanden om eer te doen aan uw dierbare.

Over Ellis Middelhuis

Ellis Middelhuis ( 1965), geboren en getogen in Arnhem. Sinds 1992 woonachtig in het mooie Haarlem. Ik ben moeder van twee prachtige volwassen dochters en oma van Milou.

Mijn vakmatige achtergrond is divers. Ik ben in 1987 afgestudeerd als maatschappelijk werker. Ik heb diverse functies in het sociaal domein vervuld: van schoolmaatschappelijk werker tot projectleider informele zorg. Vanaf 2019 ben ik werkzaam als manager van een centrum voor mantelzorg. Ik ben ook actief geweest als vertrouwenspersoon binnen de organisatie waar het mantelzorgcentrum aan verbonden is.

Dichtbij wat mij inspireert in het leven kwam ik in 2011. Een ongeluk dat mijn leven veranderde, niet alleen fysiek maar zeker ook mentaal. In die periode kwam ik in contact met het begrip Levend Verlies, een term die door Manu Keirse is geintroduceerd.

Bij verlies gaat het om rouwgevoelens die ontstaan wanneer je afscheid neemt van verwachtingen. Het gaat over gedachten hoe anders het leven had kunnen verlopen als de beperking, de ziekte of andere belangrijke gebeurtenis er niet was geweest. Maar ook over het erkennen dat het beeld van de toekomst ( noodgedwongen) is veranderd. Vergelijkbare gevoelens die optreden na het overlijden van een dierbare.  Binnen Buro Ellis & Co houd ik mij bezig met beide vormen van verlies: verlies in het leven en na een overlijden.

Ik heb mij geschoold op vele vlakken zoals: Rouw en Verlies coaching volgens het integratieve model, interviewtechnieken, schrijversopleidingen, ( kunstzinnige) coaching, NLP, Voice Dialoque, Transactionele analyse ( TA), oplossingsgerichte coaching, teamcoaching, managementopleidingen. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding