Traumaverwerking, psychosegevoeligheid en spiritualiteit | Haarlem

Bij Lied van de Merel kun je terecht voor de behandeling van lichamelijke en emotionele/geestelijke pijn, ziekte en onbalans. Lichaam en geest behandel ik als één geheel. Spirituele/persoonlijke ontwikkeling en eventuele traumabehandeling gaan daarom hand-in-hand met de behandeling van lichamelijke aandoeningen en het wegnemen van fysieke pijn.

Energetische therapie is een zachte manier om klachten bij de wortel aan te pakken en heeft invloed op je hele systeem. Wat de behandeling precies doet, hangt onder andere af van je klachten. Als je heel erg angstig bent, zal het rustgevende karakter van de behandelingen op de voorgrond staan, heb je last van een onvermogen om je eigen gevoelens te beleven, is waarschijnlijk traumabehandeling en 'meer in je lichaam komen' het belangrijkste. Heb je juist last van een overmaat aan gevoelens, geeft de behandeling meer evenwicht.

Cliënten die bij mij onder behandeling zijn geweest, vertellen dat ze stabieler worden, meer rust ervaren en beter in hun vel komen te zitten. Pijn wordt minder of verdwijnt.

Over Merel de Waard | Haarlem

Mijn naam is Merel. Ik zet me met hart en ziel in voor een liefdevolle en professionele behandeling van lichamelijke en geestelijke klachten.

Mijn belangrijkste gereedschap is mijn verbinding met de spirituele wereld en een aangeboren genezende gave, aangevuld met vijftien jaar praktijkervaring. Bij mijn behandelingen spelen energie, bewustzijn en klank een grote rol, waarbij ik sterk leun op mijn communicatie met het Hogere en mijn innerlijk zicht.

Lied van de Merel
Mijn praktijk is mijn lied, mijn manier om te helpen de trilling van de wereld te verhogen. Met mijn werk wil ik mensen ondersteunen in hun proces om zichzelf en anderen te hervinden en zich te herinneren dat ze Liefde zijn. Ik werk voornamelijk met energetische (trauma)therapie, ademwerk, energetische release, maar vul aan waar nodig met fytotherapie, voeding- en leefstijladvies. Ook geef ik coaching met een spirituele achtergrond. Ik werk momenteel in Haarlem en Utrecht centrum.

Psychose(gevoeligheid), spiritualiteit en traumaverwerking
De afgelopen decennia heb ik me beziggehouden met onderzoek naar psychosegevoeligheid vanuit energetisch perspectief en het effect van energetische therapie op psychose-achtige klachten. Deze inzichten deel ik met cliënten, ervaringsdeskundigen en professionals uit het complementaire en reguliere veld door middel van lezingen en (geaccrediteerde) cursussen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren aan het begrip van de energetische kant van deze ingrijpende menselijke ervaring en aan de veiligheid van de spirituele ontwikkeling van gevoelige mensen.

Ik behandel mensen met trauma en/of psychoseklachten in de praktijk (hoewel je ook bij me terecht kunt met een tennisarm of darmproblemen). Als je psychosegevoelig bent, kun je zelf kiezen of je mee wilt doen aan het onderzoek naar energetische therapie bij psychosegevoeligheid of niet. Je dossiergegevens worden dan anoniem meegenomen in het onderzoek.

Energetische geneeskunde
Ik vind het belangrijk dat energetische geneeskunde beter wordt begrepen en toegankelijker wordt voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Om dit te bereiken, doe ik onderzoek, schrijf ik en geef ik les en voorlichting bij het ExpertiseCentrum Energetische Geneeskunde.

Heb je vragen? Neem contact met me op of boek een intakegesprek.

Agenda Lied van de Merel, praktijk voor natuurgeneeskunde


Foto 2 Merel de Waard Foto 3 Merel de Waard Foto 4 Merel de Waard Foto 5 Merel de Waard Foto 6 Merel de Waard Foto 8 Merel de Waard Foto 9 Merel de Waard Klik om te vergroten

Lied van de Merel, praktijk voor natuurgeneeskunde
Merel de Waard


Professionals in de categorie Energetisch werk

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!