Je lichaam als informatiebron! Individuele coaching en workshops.

In mijn coaching en workshops biedt ik je de ruimte om je bewust te worden van je lichaam en de opgeslagen informatie die je tegenkomt eens rustig te ervaren en te (her)ontdekken.

Je lichaam als informatiebron? Absoluut!
Hoe je loopt, staat,ademt, kijkt, klinkt en onbewust spierspanning vasthoudt, vertelt heel veel over hoe je in het leven staat en tegen bepaalde dingen aankijkt. Vanuit de visie van Body en Mind Language (BML) geef ik individuele coaching maar ook workshops aan groepen.

  • BML gaat ervan uit dat er, gedurende ons leven, in ons lijf veel informatie opgeslagen wordt die je met alleen praten vaak niet bereikt. Van deze opgeslagen informatie ben je je meestal niet zo bewust, maar het kan wel je leven beinvloeden. Je loopt bijvoorbeeld vast en weet niet waarom, je komt niet verder of hebt vaak dezelfde soort relaties. BML gaat er vanuit dat een verandering in de body direct een verschuiving geeft in de mind. Kortom het laat je anders bewegen dan je gewend bent; van binnen en van buiten!

In mijn coaching en workshops biedt ik je de ruimte om je bewust te worden van je lichaam en de opgeslagen informatie die je tegenkomt eens rustig te ervaren en te (her)ontdekken
Door middel van beweging, simpele oefeningen en "spelen" ervaar je jouw lichaam. "Spelen" met jouw patronen, buiten jouw lijntjes kleuren en ervaren dat het ook anders kan en mag zorgt voor meer inzicht, keuzevrijheid en ruimte.  

  • De workshops hebben een bepaald thema als uitgangspunt. De oefeningen die we doen zijn dan ook afgestemd op dat specifieke thema. De basis van alle workshops is bewegen in de ruimste zin van het woord; van binnen en van buiten! We doen oefeningen, alleen of met elkaar, visualisaties met beweging, ademhalingsoefeningen, we spelen met attributen, enz. Allemaal met als doel om uit je hoofd te komen en je lijf te ervaren. Even geen gedachten aan boodschappenlijstjes, to-do-lists, agenda’s of andere stressfactoren. Even los van dat alles, lekker bewegen waarbij lol maken zeker niet verboden is!
  • Bij de individuele coaching gaan we kijken naar de kern van waar het bij jou om draait als ook naar jouw kern. Wie jij bent en wat je doet en waarom je de dingen doet zoals je ze doet…. Het is allemaal informatie! Simpele oefeningen met je lijf als startpunt; dat is hoe ik werk. De oefeningen bespreken we samen om vervolgens te kijken wat er zich dan aandient en daarmee aan de slag te gaan. Stap voor stap informatie verzamelen. Informatie die inzicht geeft in hoe het bij jou werkt en die je kan helpen om het (je) leven meer ruimte te geven.

Over Karina de Jong

Mijn naam is Karina de Jong, ben getrouwd en heb twee zoons in de pubertijd.

Wat mij zo fascineert aan werken met BML (Body and Mind Language) is wat het met je doet op een heel ander vlak. Ik was altijd gewend om over de dingen te praten als ik ergens mee zat. Maar vaak genoeg kwam ik er dan toch niet uit. Ik bleef een beetje in dezelfde rondjes rondgaan, miste de kern. Ik deed de opleiding NLP en hoewel ik daar heel veel van heb geleerd miste ik iets. En toen kwam ik informatie tegen over de opleiding BML van Jos Dolstra. Daar las ik over de taal van je lichaam en ik wist direct dat ik deze opleiding ging volgen.

Tijdens de opleiding BML kwam ik erachter dat er heel veel informatie opgeslagen lag in mijn lijf. Op plekken waar ik heel lang niet was geweest en waarvan ik soms zelfs het bestaan niet meer wist. Het weer toegang zoeken en krijgen met deze plekken was spannend …….of als ik eerlijk ben……heel spannend. Maar de stap om die plekken wel te hervinden heeft ruimte gegeven. Ruimte aan gevoelens die ik niet meer mocht voelen omdat het voorheen beter was om dat niet te voelen.

Ik merkte dat die afsluiting van gevoelens nu eigenlijk helemaal niet meer noodzakelijk was, dat ik mezelf daarmee dingen ontzegde. Door alles wel te voelen kon ik mezelf als geheel ervaren en kon ik mezelf meer (her-)kennen. Ik leerde mijn eigen kern weer kennen. Ik leerde ook anderen meer van mijzelf te laten zien. Dat gaf weer ruimte voor reacties van anderen die ik anders niet had kunnen ervaren. Het gaf me een gevoel van herkenning, opluchting en ruimte! Ruimte om mezelf te mogen herinneren vanuit mijn kern!

Mijn uitgangspunt is dan ook dat ik het ook niet weet. Ik wil alleen anderen begeleiden bij hun zoektocht. Dat doe ik nu door middel van workshops, coachingsessies, trainingen en bedrijfstrainingen. Zowel 1 op 1 als met een groep.

Eerste Hulp Bij Overgang
Karina de Jong

Foto 1 Karina de Jong Foto 2 Karina de Jong Klik om te vergroten

Eerste Hulp Bij Overgang


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing & Reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem