Narratieve coaching met schrijven, voice dialogue en reiki

Geen mens laat zich op dezelfde manier lezen. Levensverhalen vertellen we allemaal anders. Anastanza biedt narratieve coaching met reiki, voice dialogue en schrijven als basis. In 1-op-1-sessies en trajecten op maat, in samenspraak met de cliënt.

Voice Dialogue
Deze coachingsmethode maakt innerlijke stemmen (de Innerlijke Criticus, Dromer, Zakenvrouw, Vader, het Kwetsbare Kind, ...) hoorbaar. Die verschillende delen in jou werken soms samen, maar vaak zijn ze het niet eens met elkaar en doen ze zelfs hun uiterste best om elkaar te verdrukken. Voice Dialogue nodigt je uit om ten volle jezelf te worden. Je plaatst delen van jezelf in de ruimte, laat ze aan het woord en beschouwt hun informatie vanuit je ‘bewuste ego’. Zo verhoogt je inzicht in innerlijke dynamieken. je leert je primaire en onderdrukte delen kennen. Door deze bewustwording verschuift hun onderlinge verhouding, dit leidt tot zelfinzicht en innerlijke rust, waardoor acceptatie, verwerking en verandering mogelijk worden. 

Schrijfcoaching
Misschien schrijf je een brief aan een jongere versie van jezelf om oude pijn een plek te geven of jezelf te vergeven. Of je gebruikt een dilemmadialoog om helder te krijgen welke tegengestelde krachten in jou aanwezig zijn. Een brief kan ook voortvloeien uit een reikisessie of Voice Dialogue-sessie of omgekeerd: geschreven teksten bieden een poëtische spiegel en worden zo het startpunt voor het vervolg van een coachingstraject. Brieventherapie en schrijfcoaching op afstand behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Reiki: every body has a story
Emoties zijn fysieke processen. Anastanza biedt een belichaamde aanpak. Met reiki staan verhalen van het lijf centraal. Reiki betekent ‘universele energie’. Het ondersteunt de natuurlijke balans en activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Reiki is een krachtige methode die ontspannend werkt en ervaringen biedt die het rationele brein ontstijgen.

Over Marie Meeusen

Ik ben Marie Meeusen (1981), een Belgische vrouw die in Gent literatuurwetenschap studeerde. Ik verhuisde om de eerste Nederlandse liefde naar Nederland en woon nu met mijn hopelijk laatste liefde, ons zoontje, zijn dochters en twee mooie katten in Overveen.

Na dertien jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, koos ik nieuwe wegen. Ik werd reiki master, studeerde Voice Dialogue en Transformatiepsychologie en werd zelfstandig ondernemer. De liefde voor verhalen is de vruchtbare bodem van waaruit ik werk. Ik heb altijd veel geschreven, op mijn blog Huiverinkt en in talloze tijdschriften. Ook ben ik niet bang voor podia of de spotlights, ik heb ervaring met presentatieklussen en het schrijven van op maat gemaakte rituelen.

Anastanza is de plek al mijn delen samen mogen komen en geen enkele stem het zwijgen wordt opgelegd.
Ik werk in mijn praktijk aan huis in Overveen, in een mooie ruimte bij Connected in Haarlem en werk ook op locatie. Ik bied 1-op-1 coaching, geef schrijfworkshops, schrijf en maak rituelen en performances op maat en ben in te huren als tekstschrijver,  verhalenverteller of presentator met Vlaamse tongval en pluim achter het oor. Ik organiseer workshops, evenementen en retraites die voorbij de werkdag reiken en nodig je uit om onbekende terreinen te verkennen.

Mijn poëtische praktijk Anastanza legt verhalen bloot, vangt beelden die spreken, luistert naar verschillende stemmen en brengt ze samen. Met de liefde voor verhalen als vruchtbare grond.

Anastanza
Marie Meeusen

Foto 1 Marie Meeusen Foto 4 Marie Meeusen Foto 7 Marie Meeusen Foto 10 Marie Meeusen Foto 13 Marie Meeusen Klik om te vergroten

Anastanza
Koppestokstraat 87 (Connected, kamer 2)
2014 AN Haarlem


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!