Schilderen | Meditatie | Sjamanisme | Coaching met Kunst

Kunst is een ontdekkingstocht. Ik ondersteun je in jouw creatieve en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je in de ruimte achter je gedachten kunt komen ben je aan het scheppen. Als beeldend kunstenaar help ik je die beelden te realiseren.

Hoe kom je in de ruimte achter je gedachten?
De basis is een meditatievorm. In de meditatie bevindt zich een geleide visualisatie die ongeveer 20 minuten duurt. De ervaring heeft geleerd dat je op deze manier versneld je dagelijkse bestaan opzij kunt zetten. Na de meditatie is er een losmaak opdracht die een ingang vormt om te beginnen met creëren. Meestal volgt deze losmaak opdracht logisch uit de visualisatie.

Het kan zijn dat ik je met je ogen dicht laat tekenen of met je verkeerde hand.
Het zijn manieren om je uit het denken te houden en uit de perfectie en de criticus zodat de weg naar het vanzelf laten stromen kan beginnen. Wat volgt is een suggestie. Een opdracht die je wel of niet kunt gaan doen. De opdrachten hebben elke week een ander karakter. Op een gegeven moment kan het zijn dat je een thema hebt waar je een tijd aan doorwerkt en dan volg je je eigen weg. Ik begeleid iedereen persoonlijk zo kunnen beginners met beeldend werk goed samengaan met gevorderden.In de opdracht verwerk ik verschillende technieken, gebruik ik gedichten, muziek, beweging etc.

  • We werken meestal op papier. Acrylverf, aquarel, krijt, pastel, houtskool, papier maché, inkt of alles door elkaar. In het atelier zijn deze materialen aanwezig evenals een uitgebreide kunst bibliotheek.

Naast de wekelijkse lessen geef ik weekenden en coach ik. De training met Systemische Rituelen is nieuw kijk voor meer info op de website.

Over Stance Oonk

Kunst beïnvloedt mijn leven en mijn leven beïnvloedt de kunst die ik maak.

In1986 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en geef sinds 25 jaar schilderen en tekenen in mijn eigen atelier. Naast beeldend kunstenaar ben ik een rasechte persoonlijk ontwikkelaar. Op mijn 28ste levensjaar ben ik gestart met een 2 jaar durende training " scholing in zelfkennis" bij Anneke Rooselaar. Wat is de zin van het bestaan was mijn vraag. Er is veel meer dan dat wat je kunt waarnemen !! Die scholing is de weg geworden.

Op mijn 18de begon ik op het conservatorium met piano  en ben al snel weer gestopt omdat ik niet kon improviseren. Na 12 jaar klassiek piano spelen lukte het niet meer om te gaan “spelen”.  In de kunst liep ik tegen dezelfde problemen op. Ik kon alleen maar tekenen wat ik zag.. Dat was het moment om het radicaal anders te gaan doen. Wat als ik in een lege witte ruimte zit, wat komt er dan uit mij ?

Op een gegeven moment voelde ik dat ik eindeloos door kon gaan dat de stroom nooit ophoudt, het was een diep transformatief inzicht. Dat wil ik door geven. Dat is mijn missie! Het begin is gemaakt naar het zoeken van vrijheid. Vanaf dat moment liepen persoonlijke ontwikkeling en beeldend werken hand in hand.

Trainingen zoals reading, healing ,counseling, coaching, lichaamswerk, creatieve therapie opleiding en sjamanisme zijn een tweede belangrijke stroom geworden. 

Atelier Oonk
Stance Oonk

Foto 1 Stance Oonk Foto 4 Stance Oonk Foto 5 Stance Oonk Foto 7 Stance Oonk Klik om te vergroten


Professionals in de categorie Creativiteit

Zoek een aanbieder op onderwerp

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!