Bewustwording via kleur: Schildercoaching en schildersessies | Heemstede

Wanneer je vragen hebt in je leven of je vastloopt op je werk of in relaties dan kun je op zoek gaan naar antwoorden en oplossingen via een creatief proces: schildercoaching via kleuroefeningen, korte meditaties en schildersessies.

Kleur is trilling en die trilling doet iets met je, het kan je helpen. Kleuren zijn ook spiegels en kunnen je iets vertellen. Als je schildert/kleurt vanuit je gevoel dan heeft je schilderij/tekening altijd een boodschap voor je. Je kunt een werkvorm kiezen en via de kleur zet je een proces in jezelf in werking, ik coach je door het proces waardoor antwoorden, inzichten en oplossingen als vanzelf naar boven komen.

  • We verbinden ons met onze bron en via de kleur krijgen we boodschappen tijdens een creatief proces. Je kunt een werkvorm van te voren kiezen die je aanspreekt maar dat kan ook tijdens de sessie, al werkend. We beginnen altijd met een kleuroefening en aardeoefening om contact te maken met de bron.

Bewustwording via kleur kan heel goed via schilderen.
Met eenvoudige aanwijzingen en tips maak je je eigen schilderij. In dat schilderij is altijd van alles te ontdekken. Ik wijs je de weg en er ontstaat altijd een inspirerende boodschap waardoor je meer inzicht krijgt in jezelf. Ervaring met schilderen is niet nodig.

Via de schilder-coaching kun je tot een abstract schilderij komen met een boodschap.
We kunnen dan ook kijken of er misschien een dier in verstopt is en daar iets mee doen. Via een meditatie kun je ook je krachtdier vinden of gewoon een kaart trekken met je krachtdier. Op eenvoudige wijze kun je dit dier omzetten in een schilderij, uiteraard heb ik daar allerlei mogelijkheden voor en kiezen we dat wat bij je past.

Over Vera de Backker | Heemstede

 Vera is illustrator, beeldend kunstenaar en creatief kleurdocent. Vanaf haar afstuderen in 1987 aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht geeft ze schildercursussen en maakt ze schilderijen en prentenboeken. Ze houdt van het werken met heldere intense kleuren. 

Vanaf 1989 illustreert ze prentenboeken waarvan een vijftigtal titels zijn verschenen bij verschillende uitgeverijen in Nederland maar ook in het buitenland. Populair waren haar boeken over Koosje Koala. Nu worden de dierenboeken ‘Zeg kleine…’, een serie van 11 boeken, veel gelezen. ‘Zeg kleine vlinder’ is weer te koop en 'Zeg kleine bij' komt in april in herdruk.

In 2005 is zij voor creatief kleurdocent afgestudeerd. Vanaf die tijd geeft ze cursussen in intuïtief schilderen, kleur en bewust-wording . Ze werkt met  diverse werkvormen. De kleuren hebben boodschappen voor ons als we ze leren ‘lezen’. Ook is het mogelijk een kleuroscoop te laten maken die je inzicht geeft in aanleg en talenten, vanuit je naam en geboortedatum ontstaan die kleuren.

Kleuren kunnen je ondersteunen, dat is ‘de kracht van kleur’.

Vera de Backker


Professionals in de categorie Creativiteit

Zoek een aanbieder op onderwerp

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!