Rebalancing:een betere bewustwording van wat er in het lichaam verborgen zit

We vragen veel van ons lichaam: het moet er goed uitzien, het moet ons in alle drukte dragen, het moet bij ziekte of pijn snel herstellen. Eigenlijk is het ons werkpaard. Soms lijkt het daartoe echter niet bereid. Ons lichaam vraagt om aandacht, wil gezien worden. Aandacht voor je lichaam is aandacht voor jezelf. 

Aanraking/contact
Aanraking is een hele concrete en directe vorm van contact. Door aangeraakt te worden kun je je lichaam meer voelen.  Respectvolle aanraking nodigt je uit het contact met je lichaam te verbeteren. 

Acceptatie
Vaak willen we onszelf veranderen, verbeteren. Dat dit zo moeizaam gaat heeft te maken met het overslaan van een onmisbare tussenstap: acceptatie. Accepteren wie je nu bent geeft enorme ontspanning. Deze ontspanning geeft balans en vertrouwen. 

Wat houdt de Rebalancing behandeling in?
De Rebalancing behandeling is een intense diepwerkende manier van lichaamswerk, waarbij met aandacht het lichaam wordt aangeraakt. Hierdoor ontstaat een betere bewustwording van wat er in het lichaam verborgen zit. 

Hoe werkt de Rebalancing behandeling?
Een Rebalancing sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Na een inleidend gesprek zal de sessie zich meestal voortzetten op de massagetafel. In de sessie wordt aanraking, beweging en (geleide) meditatie toegepast. Er wordt niet vanuit een vaststaande structuur of behandeling gewerkt. Het moment zelf bepaalt welke techniek ondersteunend kan zijn.

Bij het verwerken van trauma's kan er met EMDR techniek gewerkt worden.

Over Mariska Gieskes

Mariska Gieskes (1960) werkt vanaf het afsluiten van de middelbare school in de gezondheidszorg. Ze is begonnen als (kinder)verpleegkundige.

Na enkele jaren is ze als docent verpleegkunde gaan werken. Tijdens haar werk in de gezondheidszorg heeft ze haar master Pedagogiek behaald. Gedurende het werken als docent is ze zich gaan verdiepen in de alternatieve gezondheidszorg.

Via yoga, de tantra training, vrouwenworkshops, sexual grounding, de haptonomie opleiding en de opleiding systemisch werk is ze terechtgekomen bij Rebalancing. Momenteel heeft ze een eigen praktijk en daarnaast werkt ze als hoofddocent bij de Rebalancing opleiding. Voor Mariska is Rebalancing een prachtige vorm om meer in het hier en nu te zijn, om te genieten van het lichaam en daarmee te zijn met wat is.

In het werk als Rebalancer ligt haar grote uitdaging. Door middel van Rebalancing wil ze mensen dieper in contact brengen met zichzelf. In de diepe lagen van het lichaam is het mogelijk de diepe lagen van het Zelf te vinden. Door haar ervaring met tantra – een al bijna 5000 jaar bestaande mystieke traditie om via directe ervaring het goddelijke te leren kennen- en systemisch werk te combineren met Rebalancing biedt ze je de mogelijkheid om jezelf écht te onderzoeken, je pijn te doorvoelen en je beperkingen te begrijpen. Zo kan ruimte ontstaan voor groei en transformatie. En daarmee rust en liefde.

Rebalancing Praktijk Mariska Gieskes
Mariska Gieskes

Foto 1 Mariska Gieskes Foto 2 Mariska Gieskes Klik om te vergroten

Rebalancing Praktijk Mariska Gieskes
Irisstraat 38
2015 AT Haarlem


Professionals in de categorie Lichaamswerk

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing & Reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem