Yellow Blogs (Het geheim is je creatieve dna)

 

 

 

 

Over Jitske van Oosterom

Ik ben Jitske. Moeder. Dochter. Communicatieprofessional. Creatief schrijver en prozadichter. Hoewel ik geen echte Friezin ben, vertelt de herkomst van mijn naam wel alles over wat me bezielt. Mijn ouders kwamen namelijk zo vaak op Terschelling dat de eilanders ze niet meer als 'bodgosten' nawezen. Ze logeerden in een authentieke boerderij waar ik mijn naam aan te danken heb. 'T Jit'. Een niet meer kapot te krijgen liefde voor wind en zee werd wakker. Voor opstaan als de zon opkomt en moe worden als hij weer daalt. Voor de luchten eromheen, voor wegzakken in mijn eigen wereld en juist dan het maximale contact voelen met het leven. 

​'We write to taste life twice'  - Anaïs Nin

Toen ik tien jaar was, kreeg ik een dagboek van mijn moeder. Voorop stond een vrouw die huilde, haar tranen waren voelbaar in het reliëf van het karton. Het werd mijn schrift van tranen, verliefdheden en midgetgolf uitslagen. Ik fietste ermee naar de duinen of de dijk. Mijn eerste ervaring met schrijven was een memorabele. Een grotere wereld opende. Ik voelde troost en koestering na het lezen van wat ik schreef, omdat het me ruimer in mijn vel maakte. 

Yellow Brand

Wat ik zo mooi vind aan het werken met andere Innernemers, is dat in écht contact een vrije ruimte opent, waarin we verder komen in de vezels van het verhaal. Juist in het ondernemerschap drukken we onszelf in een te zakelijke rol, een rol die remmend werkt en geen bezield en effectief contact maakt. Denkend vanuit overvloed ontstond het traject ‘Yellow Brand’, waarin de stappen je leiden naar een kwaliteits-Brand waarmee je trots kunt zijn op jouw unieke, creatieve DNA. 

​Pak je plek 

Als ik ga schrijven, dan doe ik dat om dat creatieve, kloppende hart bij de lurven te grijpen. Iedereen heeft een unieke stijl en bijdrage. Die blootleggen en tot expressie brengen en jou als Innernemer je positie, je plek (terug)geven. Zodat je op je eigen manier de successen boekt die jou en je bedrijf verrijken. Zoals Terschelling mij een plek gaf waar ik in contact kwam met mijn unieke bijdrage: schrijven en steeds maar weer, soms samen met de angst voor het onbekende, met overgave leren leven.  

 

 

Yellow Inc / Schrijfstudio
Jitske van Oosterom

Foto 1 Jitske van Oosterom Klik om te vergroten

Yellow Inc / Schrijfstudio
Bijdorplaan 157
2015 CJ Haarlem


Professionals in de categorie Storytelling

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!