Traumaverwerking, psychosegevoeligheid en spiritualiteit | Haarlem

In ons leven maken we soms dingen mee die ons voor altijd bij blijven. Het liefste denken we er niet meer aan, maar oude wonden die niet willen helen, kunnen ons overdag en 's nachts in onze slaap nog pijn doen.

Nachtmerries, flash-backs of onverklaarbare gevoelens van onrust, verdriet, woede of angst kunnen te maken hebben met traumatische ervaringen. Ook oude patronen, die gericht waren op zo goed en gezond mogelijk door een zware tijd heen te komen, kunnen ons in ons latere leven dwars gaan zitten en de relatie met onszelf en anderen bemoeilijken. Trauma kan aan de grondslag liggen van diverse lichamelijke klachten.

Wij mensen kunnen immens heftige dingen meemaken en ervan herstellen. We zijn enorm krachtig, ook al lijkt dat op onze zwaarste momenten soms helemaal niet zo. Verwerking kost tijd, aandacht, liefde en een hele dosis energie. Net zoals je lichaam een zelfgenezend vermogen heeft, zo heeft je geest dan ook. Wees niet bang om het de vrije hand te geven, je over te geven aan je proces. Het zal je brengen waar je hoort, veilig, gelukkig en rustend in jezelf. Je voelt hoe je hele lijf weer zindert van energie, ook al ben je tegelijkertijd misschien uitgeput van het harde werken aan je verwerking.

In mijn praktijk help ik je bij je proces met energetische therapie en coaching met oog voor je spirituele kant, maar we kijken ook naar ondersteuning op het gebied van kruiden, voeding en leefstijl.

Over Merel de Waard | Haarlem

Mijn naam is Merel. Ik zet me met hart en ziel in voor een liefdevolle en professionele behandeling van lichamelijke en geestelijke klachten.

Mijn belangrijkste gereedschap is mijn verbinding met de spirituele wereld en een aangeboren genezende gave, aangevuld met vijftien jaar praktijkervaring. Bij mijn behandelingen spelen energie, bewustzijn en klank een grote rol, waarbij ik sterk leun op mijn communicatie met het Hogere en mijn innerlijk zicht.

Lied van de Merel
Mijn praktijk is mijn lied, mijn manier om te helpen de trilling van de wereld te verhogen. Met mijn werk wil ik mensen ondersteunen in hun proces om zichzelf en anderen te hervinden en zich te herinneren dat ze Liefde zijn. Ik werk voornamelijk met energetische (trauma)therapie, ademwerk, energetische release, maar vul aan waar nodig met fytotherapie, voeding- en leefstijladvies. Ook geef ik coaching met een spirituele achtergrond. Ik werk momenteel in Haarlem en Utrecht centrum.

Psychose(gevoeligheid), spiritualiteit en traumaverwerking
De afgelopen decennia heb ik me beziggehouden met onderzoek naar psychosegevoeligheid vanuit energetisch perspectief en het effect van energetische therapie op psychose-achtige klachten. Deze inzichten deel ik met cliënten, ervaringsdeskundigen en professionals uit het complementaire en reguliere veld door middel van lezingen en (geaccrediteerde) cursussen. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren aan het begrip van de energetische kant van deze ingrijpende menselijke ervaring en aan de veiligheid van de spirituele ontwikkeling van gevoelige mensen.

Ik behandel mensen met trauma en/of psychoseklachten in de praktijk (hoewel je ook bij me terecht kunt met een tennisarm of darmproblemen). Als je psychosegevoelig bent, kun je zelf kiezen of je mee wilt doen aan het onderzoek naar energetische therapie bij psychosegevoeligheid of niet. Je dossiergegevens worden dan anoniem meegenomen in het onderzoek.

Energetische geneeskunde
Ik vind het belangrijk dat energetische geneeskunde beter wordt begrepen en toegankelijker wordt voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Om dit te bereiken, doe ik onderzoek, schrijf ik en geef ik les en voorlichting bij het ExpertiseCentrum Energetische Geneeskunde.

Heb je vragen? Neem contact met me op of boek een intakegesprek.

Agenda Lied van de Merel, praktijk voor natuurgeneeskunde


Foto 2 Merel de Waard Foto 3 Merel de Waard Foto 4 Merel de Waard Foto 5 Merel de Waard Foto 6 Merel de Waard Foto 8 Merel de Waard Foto 9 Merel de Waard Klik om te vergroten

Lied van de Merel, praktijk voor natuurgeneeskunde
Merel de Waard


Professionals in de categorie Traumatherapie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!