Beeldende kunstzinnige therapie, cursussen en workshops.

 kunstZIN Haarlem | Inger van der Werf
 Haarlem

Ben jij op zoek naar een vorm van beeldende creatieve therapie, coaching of een fijne plek om je creatief te ontplooien? Dan ben je bij KunstZIN Haarlem aan het goede adres. KunstZIN Haarlem is een praktijk voor kunstzinnige therapie en biedt daarnaast ook creatieve cursussen en workshops. 

Kunstzinnige therapie is een beeldende therapie, waarbij je werkt met creatieve technieken, zoals tekenen, schilderen en boetseren. Kunstzinnige oefeningen spreken je scheppende vermogens aan; hiermee worden genezings- en veranderingsprocessen in gang gezet. Al tekenend, schilderend en boetserend werken we aan jouw hulpvraag. Het gaat daarbij niet om of het mooi is wat je maakt, maar om wat je eraan beleeft om het te maken en wat het werk je te vertellen heeft. 

Specialisatie
 Ik heb me toegelegd op:  

  • burn-out en andere stressgerelateerde klachten, 
  • vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid 
  • de verwerking van rouw en traumatische ervaringen.

Cursussen en workshops
Ook geef ik creatieve cursussen en workshops met als insteek ontspanning, plezier en persoonlijke ontplooiing. Ik geef regelmatig een proefles voor de cursus intuitief tekenen, schilderen en boetseren.  Dus kom gerust eens proeven of het iets voor je is. 

Over Inger van der Werf

Ik ben Inger van der Werf, beeldend kunstzinnig therapeut, coach en workshopleider. Vanuit diepe belangstelling voor wat mensen beweegt, leg ik de vinger snel op de zere plek. Ik ben analytisch en resultaatgericht, maar ook betrokken en begripvol. Invoelend, maar ook confronterend als dat nodig is.

In mijn prettige, lichte praktijkruimte aan huis, heet ik je graag welkom. Voor grotere groepen wijk ik uit naar andere locaties.

Mijn achtergrond
Ik ben geboren in 1969. Als kind vond ik het heerlijk om te tekenen, schilderen en knutselen. Toch heb ik na de middelbare school nooit overwogen om van die creatieve kant mijn werk te maken. Mijn idealisme had in die tijd de overhand: Ik wilde opkomen voor mensen die het minder getroffen hadden, ontwikkelingswerk doen, milieuproblemen aanpakken, kortom: de wereld verbeteren. Ik koos daarom voor de studie bestuurskunde. In 1994 studeerde ik af in de richting ontwikkelingsbestuur en vertrok voor 3 jaar naar Nepal.

Terug in Nederland werkte ik als maatschappelijk werker bij Vluchtelingenwerk en bij gemeentelijke sociale diensten in Rotterdam en Amsterdam. Vervolgens werkte ik elf jaar als beleidsmedewerker bij de Ministeries van VROM en van Binnenlandse Zaken. In de loop van de tijd kreeg ik politiekgevoeliger dossiers, en hoewel ik dit aanvankelijk erg interessant vond, raakte ik hier ook mijn illusies kwijt. Steeds vaker kreeg ik het gevoel dat ik door de waan van de dag werd geregeerd en ik me te weinig kon bezig houden met wat er echt toe deed: lange termijn beleid en structurele oplossingen.

Ik raakte burn-out. In die tijd besefte ik dat ik niet terug wilde naar de hectische politieke omgeving waarin ik werkte. Ik geloofde niet langer dat ik in die setting veel kon betekenen. Ik wilde weer met mensen werken en meer met mijn creativiteit en intuïtie doen dan met mijn overactieve denkhoofd. Ik wilde mensen met klachten en problemen ondersteunen om meer in hun kracht te gaan staan.

Kunstzinnige therapie
Voordat ik anderen kon helpen, moest ik natuurlijk eerst zelf goed in mijn vel zitten. Na diverse andere therapieën, kwam ik in aanraking met kunstzinnige therapie. Een schilderopdracht was het eerste in maanden dat mij weer blij maakte en weer zin gaf in mijn leven. Ik (her)ontdekte stukken van mezelf, die belangrijk voor me waren, maar die ik gaandeweg was kwijtgeraakt of diep had weggestopt, omdat het ‘even’ niet goed uitkwam. Ik kwam weer in contact met mijn essentie. Ik realiseerde me dat dit was wat ik wilde: mensen in beweging brengen, dingen in zichzelf laten ontdekken, door precies die kunstzinnige opdracht aan te bieden, die op dat moment passend is.

Specialisatie als therapeut
In mijn hervonden creativiteit vond ik ook de moed om mijn leven een nieuwe richting te geven. Ik volgde de opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden. Ik deed praktijkervaring op met slachtoffers van huiselijk geweld bij een vrouwenopvang in Almere en met burn-outpatiënten bij de Burn-out Poli in Voorburg. Mijn afstuuronderzoek betrof burn-out. In 2015 begon ik mijn eigen praktijk. Daarnaast geef ik ook creatieve workshops en kunstzinnige sessies bij Stem in de Stad in Haarlem.

Therapeut met hart & ziel
Terugkijkend op mijn burn-out, ben ik blij met de wending die ik mijn leven daardoor heb kunnen geven en het feit dat ik mijn creativiteit, kennis en levenservaring nu kan inzetten ter ondersteuning, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling van cliënten en deelnemers aan mijn workshops en cursussen. Ik werk weer met hart en ziel.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding