Rebalancing: lichaamsgerichte coaching voor docenten

 Rebalanced Breathing | Natascha St-Boudier
 Haarlem

Waar ga jij van 'aan' op een manier die jou energie geeft? Of sta je altijd 'aan' en voel je je gejaagd? Hoe voelt perfectionisme in je lichaam? En zorgeloosheid? Wat vertelt je lichaam jou daarover?

Rebalancing gaat uit van een natuurlijke staat van vrijheid en ruimte. Hoe dan, als ik me gestrest voel, en nergens tijd voor heb? Precies: wat zit er in de weg? Rebalancing is lichaamsgerichte aandacht voor wat er in en om jou heen aandacht vraagt, vaak iets waar je last van hebt. Ergens hoeft het van jou niet eens anders - je gaat heus wel door, daar ben je aan gewend en dat is 'oké' - én er is dat verlangen om energieker en met meer gemak door het leven en je werkdagen te gaan.

Hoe helpt lichaamsgerichte coaching je bij je persoonlijke ontwikkeling?
Het lichaam is altijd in het hier & nu, net als de adem. Geen verhalen waarin we verstrikt raken. Jazeker, we hebben allemaal zo onze overtuigingen. We onderzoeken of die jou helpen of juist belemmeren. Nu en hier, precies zoals je bent: is dat goed genoeg?

Ik help gedreven docenten die gemakkelijk 45 uur in 0,8 fte toveren, maar die ook verlangen naar de tijd om het werk goed en met plezier te blijven doen en daarnaast hun eigen leven te hebben. Als de werkdruk om je heen niet verandert, dan kijk je wat je in jezelf kunt doen of laten. Via ademwerk en lichaamsgerichte coaching realiseer je een fijne werk-privébalans.

Over Natascha St-Boudier

Wat als moeiteloosheid je ruimte is? Ik was altijd het type 'als het makkelijk gaat, heb je niet genoeg je best gedaan'. Op wilskracht ging ik gewoon maar door, ook bij migraine en na een ongeluk: next! 

Na zo lang altijd maar doorgaan, merkte ik dat de dingen die ik voorheen met plezier deed, me geen energie meer gaven. Mijn liefde voor het lesgeven en klussen in de kunst en cultuur: het werd op den duur een kwestie van volhouden. Zo'n houding geeft veel spanning in het lichaam, met behoorlijke gevolgen voor mijn gezondheid. Ik ging op zoek naar verzachting.

Via lichaamsgerichte coaching binnen de opleidingen Rebalancing en ademwerk kwam ik bij mijn grenzen en wensen. Zo werd ik me bewuster van gezondere keuzes in mijn leven. Véél relaxter! Ik werk misschien net zo hard, maar dan met meer hart voor mezelf. Meer op m'n gemak.

Daardoor heb ik genoeg energie voor de dingen waar ik ook blij van word: hardlopen, fotografie, lezen, aan zee zijn, museumbezoek en stedentrips. Prachtig om bij cliënten net zo'n verschuiving te zien: jezelf supporten in plaats van pushen.

Als gediplomeerd Rebalancer ben ik aangesloten bij Rebalancing Nederland. Ik ben gecertificeerd  Ademcoach via de Holos Academie voor Massagetherapie en voltooide de Liquid Breath Teacher trainingen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding