Rebalancing: lichaamsgerichte coaching

 Rebalanced Breathing | Natascha St-Boudier
 Haarlem

Waar ga jij van 'aan' op een manier die jou energie geeft? Of sta je altijd 'aan' en voel je je gejaagd? Hoe voelt perfectionisme in je lichaam? En zorgeloosheid? Wat vertelt je lichaam jou daarover?

Rebalancing gaat uit van een natuurlijke staat van vrijheid en ruimte. Hoe dan, als ik me gestrest voel, en nergens tijd voor heb? Precies: wat zit er in de weg? Rebalancing is lichaamsgerichte aandacht voor wat er in en om jou heen aandacht vraagt, vaak iets waar je last van hebt. Ergens hoeft het van jou niet eens anders - je gaat heus wel door, daar ben je aan gewend en dat is 'oké' - én er is dat verlangen om energieker en met meer gemak door het leven en je werkdagen te gaan.

Hoe helpt lichaamsgerichte coaching je bij je persoonlijke ontwikkeling?
Het lichaam is altijd in het hier & nu, net als de adem. Geen verhalen waarin we verstrikt raken. Jazeker, we hebben allemaal zo onze overtuigingen. We onderzoeken of die jou helpen of juist belemmeren. Nu en hier, precies zoals je bent: is dat goed genoeg?

Ik help gedreven docenten die gemakkelijk 45 uur in 0,8 fte toveren, maar die ook verlangen naar de tijd om het werk goed en met plezier te blijven doen en daarnaast hun eigen leven te hebben. Als de werkdruk om je heen niet verandert, dan kijk je wat je in jezelf kunt doen of laten. Via ademwerk en lichaamsgerichte coaching realiseer je een fijne werk-privébalans.

Over Natascha St-Boudier

Wat als moeiteloosheid je ruimte is? Ik was altijd het type 'als het makkelijk gaat, heb je niet genoeg je best gedaan'. Op wilskracht ging ik gewoon maar door, ook bij migraine en na een ongeluk: next! 

Na zo lang altijd maar doorgaan, merkte ik dat de dingen die ik voorheen met plezier deed, me geen energie meer gaven. Mijn liefde voor het lesgeven en klussen in de kunst en cultuur: het werd op den duur een kwestie van volhouden. Zo'n houding geeft veel spanning in het lichaam, met behoorlijke gevolgen voor mijn gezondheid. Ik ging op zoek naar verzachting.

Via lichaamsgerichte coaching binnen de opleidingen Rebalancing en ademwerk kwam ik bij mijn grenzen en wensen. Zo werd ik me bewuster van gezondere keuzes in mijn leven. Véél relaxter! Ik werk net zo hard, maar dan met meer hart voor mezelf. Meer at ease.

Daardoor heb ik genoeg energie voor de dingen waar ik ook blij van word: hardlopen, fotografie, lezen, aan zee zijn, museumbezoek en stedentrips. Prachtig om bij cliënten net zo'n verschuiving te zien: jezelf supporten in plaats van pushen.

Als gediplomeerd Rebalancer ben ik aangesloten bij Rebalancing Nederland. Ik ben gecertificeerd  Ademcoach via de Holos Academie voor Massagetherapie en Liquid Breath Teacher.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding