Tuinontwerp

 Stadsvergroener | Ad de Veld
 Haarlem

In 1999 ben ik in Wageningen afgestudeerd als ontwikkelingseconoom. Sindsdien heb ik veel verschillende dingen gedaan: van reisleider in Zuid Amerika tot productontwikkelaar in India en van webshop eigenaar tot enthousiast filmmaker.

Recent is daar één liefde aan toegevoegd en dat is het tuinarchitectuur. De Stadsvergroener is ontstaan na een uit de hand gelopen cursus tuinontwerp. Veel mensen kiezen voor gemak en dat resulteert vaak in een tuin vol tegels en een loungebank. Ik vind het heerlijk om een steenwoestijn om te toveren tot een groene oase.

Permacultuur

Ik probeer in mijn tuinontwerpen aspecten van de permacultuur in te passen. In de permacultuur gaat het erom zoveel mogelijk natuurlijke processen in een ecosysteem intakt te laten. In de praktijk betekend dat bijvoorbeeld, dat ik probeer het regenwater een plek te geven in de tuin d.m.v. een wadi of een vijver.

De foto's op bewusthaarlem zijn over het algemeen van tuinen die net ontworpen zijn. De tuinen worden dus na verloop van tijd een stuk groener!

Over Ad de Veld

Mijn naam is Ad de Veld en in 2018 ben ik begonnen met mijn ontwerpbureau, de stadsvergroener. Ik ben een echt natuurmens en ik vind dat we beter voor onze natuur moeten zorgen. Met de stadsvergroener probeer ik mensen te laten zien en ervaren hoe heerijk het is om een stukje natuur te hebben in je eigen voor- of achtertuin. Groen is ontspanning, leven en onze oorsprong!

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding