Orthomoleculaire kindertherapie

 Ortho Health Lab | Marloes Schlichte-Bergen
 Haarlem

Als orthomoleculair kindertherapeut behandel ik kinderen en hun ouders bij het maken van bewuste keuze ten aanzien van voeding en suppletie. Het uitgangspunt is zorgen dat het kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt zodat alle processen in het lichaam goed kunnen verlopen. 

Door middel van een uitgebreide anamnese en intake kijk ik naar de eventuele gezondheid klachten van het kind en gaan wij op zoek waar deze mogelijk vandaan komen. Hieruit volgt een persoonlijk adviesrapport met voeding & suppletie. Bij een orthomoleculair advies kijk ik altijd naar de systemen en verbanden tussen de organen in het lichaam.

Heeft jou kind / baby langere tijd last van:

  • KNO klachten
  • Darmklachten
  • Buikpijn 
  • Vage klachten 
  • Huidklachten
  • Concentratie en / of gedragsproblemen

Dan kan orthomoleculaire begeleiding jou hierbij helpen. Begeleiding gericht op voeding, het verbeteren van het immuunsysteem, verbeteren van de spijsvertering & darmen. Net als bij volwassen gaat het bij kinderen ook om het ondersteunen op celniveau en het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. 

Mijn behandelplannen zijn bij voorkeur gebaseerd op ondersteunend onderzoek. Bij kinderen werk ik graag met een energetisch onderzoek wat via wangslijm kan worden afgenomen. Dit onderzoek geeft belangrijke inzichten voor het behandelen van de oorzaak van de klachten.

Over Marloes Schlichte-Bergen

Ik ben een levensgenieter met een grote passie voor gezonde voeding, gezondheid & sport. Woorden die mij omschrijven zijn ondernemend, creatief en behulpzaam.

Jarenlang heb ik mijn eigen healthy ontbijt en lunch restaurant Blender gerund in Haarlem. Ik ben gek op alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft en ben ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en de effecten daarvan op de gezondheid. 

In 2018 werd ik moeder van mijn zoon Matz en in 2019 werd ik moeder van Elize. In 2019 ben in mij voor het eerst gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Bij mijn dochter werd na een lange ziekenhuis opname een stofwisselingsziekte vastgesteld. Ik wilde haar kunnen ondersteunen en ben de opleiding tot orthomoleculair therapeut gaan doen. 

Tijdens de opleiding, orthomoleculair epigentisch therapeut, heb ik daarnaast de specialisatie orthomoleculair kindercoach afgerond. De juiste voeding met daarin bepaalde aminozuren, enzymen, vitamines & mineralen en eiwitten zijn essentieel voor haar stofwisselingsziekte en gezondheid. Ik miste hierin ondersteuning vanuit het ziekenhuis. Ik kan haar nu als moeder en orthomoleculair therapeut ondersteunen op het gebied van voeding, darmen en de juiste balans in vitamines & mineralen. 

Mijn eigen ervaring maakt mij zo enthousiast dat het mijn missie is om meer mensen te helpen. Graag help ik jou en/of jouw kindje. Wat heeft jouw lichaam nodig qua voeding? Welke bouwstenen heb jij nodig om je weer energieker en blijer te voelen? 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding