Malintis - De Praktijk voor VR Therapie

 Malintis - De Praktijk voor VR Therapie | Rick Evenhuis
 Zwanenburg

Malintis ontwikkelt therapeutische VR-programma’s, maar biedt ook behandeling. Wij streven ernaar samen met jou tot overeenstemming te komen over wat je klachten en doelen precies zijn.

Wij ondersteunen onze behandelingen met Virtual Reality (VR). Virtual reality is een technologie waarbij je een speciale bril (Oculus Rift) op je hoofd zet en je jezelf in een andere situatie ziet. De bril registreert elke beweging van je hoofd. Je hersenen waarnemen daardoor alsof je echt in een andere wereld zit. Je voelt je daarbij net alsof een gebeurtenis daadwerkelijk plaatsvindt.

Bij deze werkwijze vinden wij het belangrijk dat je je veilig en comfortabel voelt. Wij houden daar rekening mee rond de duur van de VR therapie, maar ook bij de vormgeving. Voor elke problematiek hebben wij diverse VR programma’s beschikbaar van verschillende niveaus van intensiteit. Afhankelijk van waar je in je behandeling staat, maken we hierin een keuze.

Voor en na de VR behandeling geven wij therapie via gespreksvoering. De vorm hiervan is afhankelijk van je behoeften en problematiek.

Het gebruik van virtual reality in de gezondheidszorg is de afgelopen jaren snel gaan toenemen met vele wetenschappelijk verantwoorde, positieve resultaten. Aangetoond is dat het gebruik van virtual reality de effectiviteit van therapie kan verhogen met 40% en de resultaten sneller worden bereikt. De nadruk lag in het begin vooral op het behandelen van angstklachten zoals specifieke fobieën. Dit is zich verder gaan uitbreiden naar VR therapie voor de behandeling van onder meer agressief gedrag, stress gerelateerde klachten of empathietrainingen.

Over Rick Evenhuis

Wij zijn al enige tijd een team van psychologen, maar hebben het altijd zonde gevonden hoeveel tijd er bestaat tussen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg, en het moment waarop het brede publiek hiervan kan profiteren.

Het gebruik van virtual reality in het bestrijden van psychische problemen is hiervan een zeer bekend voorbeeld. Hoewel de effectiviteit inmiddels veelvuldig is aangetoond, lijkt er nog geen praktijk te zijn opgericht die zich voornamelijk gespecialiseerd heeft in deze moderne behandelmethode.

Met Malintis proberen wij de brug tussen de modernste medische ontwikkelingen en de mens zo klein en toegankelijk mogelijk te maken.

Een groot deel van onze tijd besteden wij aan de ontwikkeling van nieuwe VR-programma's voor onze bibliotheek genaamd Vrerience. Professionele behandelaars die geïnteresseerd zijn in het implementeren van VR in hun behandelingen kunnen van Vrerience gebruik maken.


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding