Aandacht voor gescheiden ouders | Bloemendaal

Bij mij in de praktijk komen moeders die inzien dat een scheiding impact heeft, nu of later. Ze zijn blij met de toepasbare tips die zij thuis gelijk in praktijk kunnen brengen. Het geeft rust en zorgt voor verbinding. Samen met hun kinderen bouwen ze aan nieuwe herinneringen en de kinderen weten dat hun moeder er voor hen is.

Je dacht dat het jou nooit zo overkomen, maar nu is het toch zover. Je bent een gescheiden ouder. Je hebt de intentie om samen ouder te blijven. Maar in de praktijk valt dat vies tegen. Eigenlijk kun je wel wat praktische handvatten gebruiken. De handvatten helpen je om de impact van de scheiding op de kinderen zo klein mogelijk te houden. Want dat is na de scheiding waarschijnlijk je grootste zorg en tegelijkertijd je belangrijkste verantwoordelijkheid.

In een periode waarbij je hoofd overloopt, jij je emoties maar nauwelijks onder controle hebt, kan het lastig zijn om te zien waar je kinderen in vast lopen en welke ondersteuning hij of zij kan gebruiken. Ondersteuning die jij zelf kan geven.

Ik geef je handvatten om je kinderen te laten vertellen wat er in zijn of haar hoofd omgaat.
Dat is vaak veel meer dan je denkt. Je weet hoe je antwoord kan geven op moeilijke vragen. Deze gaan namelijk een keer komen. Conflicten worden de grootste boosdoeners genoemd. Ik laat je zien hoe je je kind kunt beschermen tegen een eventueel conflict tussen jou en je ex-partner. 

Bel of mail gerust om vrijblijvend kennis te maken. Ik luister graag naar je.

Over Jessica de Ridder | Bloemendaal

Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 9 jaar oud was. Mijn moeder stond er na de scheiding alleen voor met drie jonge kinderen.

Mijn moeder heeft het fantastisch gedaan. Niets dan lof voor deze sterke vrouw. Maar terugkijkend, moet het voor haar ontzettend moeilijk zijn geweest. Niet alleen om in haar eentje de zorg voor de kinderen op zich te nemen, maar ook om er te zijn voor ons terwijl zelf zij door een emotioneel moeilijke periode ging.

Het heeft tot dit jaar geduurd om mijn missie uit te voeren. Ik heb eerst mijn eigen rugzak opgeruimd. Daarna begon ik met de  opleiding tot Gezinscoach bij Sonnevelt. Daar kwam ik het New Beginnings Programma tegen, dacht ik gelijk:  “Hadden mijn ouders dit programma maar gevolgd”, ruim 30 jaar geleden!

  • Met de inzichten die het New Beginnings Programma gaf, begreep ik ook wat ik nodig had gehad in die tijd. Ik was altijd de clown, de druktemaker, degene waarover iedereen altijd zei: “met haar komt het wel goed”. Maar wat niet gehoord werd, waren de vragen die ik niet durfde te stellen. Wat niet gezien werd, waren de stille tranen die ik huilde om het gemis van het oude.

Nu komt mijn lang gekoesterde wens uit om er te zijn voor ouders en kinderen die het lastig vinden hun draai te vinden na de scheiding. Het New Beginnings Programma is goed voor jou als ouder en voor je kinderen. Dat is waar “voor gescheiden ouders” voor staat. 


Foto 2 Jessica de Ridder Foto 4 Jessica de Ridder Klik om te vergroten

Voor gescheiden ouders
Jessica de Ridder


Professionals in de categorie Kinderen-Ouders

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!