Guasha Therapie; een effectieve traditionele Chinese Geneeskunst

 Best Balance | Esther Hendriksma
 Santpoort Noord

Guasha is de Chinese variant van de schraapthechniek die in vele Zuidoost-Azië plaatsvindt en al duizenden jaren oud is. Guasha is een therapie die op dit moment in Europa aan grote populariteit wint.

Tijdens de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. op deze plaatsten begint de therapeut met een speciale schraper te "schrapen". De schraper is vervaardigd uit jade, rode aventurijn, rozenkwarts, agaat (verschillende soorten), bianstone, obsidiaan, hoorn of metaal. Dit alles in verschillende maten en vormen om het lichaam en de verschillende klachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Iedere steen heeft zijn eigen trillingsfrequentie en daarmee ook zijn eigen kracht. Bijvoorbeeld:

 • Groene jade = detox, geleiding energie, 
 • Witte jade = losmaken blokkades dicht onder de oppervlakte
 • Obsidiaan = is de spiegel van de ziel, werkt diep en zacht en maakt emoties los.
 • Bianstone = verbeterd de doorbloeding, werkt heel diep.
 • Rozenkwarts = zacht, liefde voor jezelf, zachte steen ook zeer geschikt voor kinderen

Guasha kan worden toegepast bij honderden verschillende klachten en ziekten.
De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit:

 • Alle pijnsyndromen
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijnen en migraine,
 • Rugklachten, RSI,
 • Stress, burn-out,
 • Reuma, bronchitis, astma,
 • Verteringsproblemen, stofwisselingsstoornissen.

Over Esther Hendriksma

Samen met mijn man heb ik vanaf 2001 jaar als zelfstandig ondernemer binnen ons bedrijf gewerkt. Ik was verantwoordelijk voor Personeel en Organisatie en het Pedagogische beleid en aansturing daarvan. In de loop van tijd kwam ik in een negatieve flow terecht en kon de nodige energie niet meer uit mijn huidige werksituatie halen. Grote en kleine gebeurtenissen stapelden zich op en resulteerde in burn-out klachten.

Om uit deze situatie te komen, ben ik bij een orthomoleculair diëtist terecht gekomen. Daar vond ik mijn talenten en competenties die ervoor zorgden dat ik mij ging verdiepen in nieuwe uitdagingen en haalden mijn coaching en mediation diploma.

Omdat ik behoefte had om meer te leren en mensen te helpen ben ik door gegaan met HBO studie Medische basiskennis in combinatie met een Guasha Opleiding Santai (Traditionele Chinese Geneeskunde). Dit opende voor mij nieuwe wegen om zelf Natuurgeneeskundige te worden en zelf mensen te helpen met lichamelijke en geestelijke klachten/problemen.

Mijn praktijk start ik vanuit mijn eigen behoefte als onderneemster. Ik wordt blij van de gedachten dat ik nu personen kan helpen die in soortgelijke situaties zitten die voor mij heel herkenbaar zijn. De Guasha opleiding geeft mij bevoegdheid om meteen het geleerde in praktijk te brengen. Vandaar dat ik daar meteen mee gestart ben.

 • Mijn kracht ligt in mijn ervaringen als ondernemer, partner en moeder gecombineerd met Best Balance waarbij ik Guasha behandelingen verricht i.c.m. indien nodig en gewenst coaching. Lichamelijke en/of geestelijke klachten zijn ergens begonnen en ik kan deze samen met jou oplossen.

Ik luister oprecht, laat je uitpraten, breng rust in ons gesprek en stel open vragen. Positiviteit en humor zijn belangrijke aspecten en ik werk probleemoplossend, waarbij ons gevoel centraal staat.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding