Shiatsu, Individuele Familie Opstellingen en coaching in Haarlem.

 Essentiewerk | Amber Schulze
 Haarlem

De sleutel voor gezondheid bevindt zich bij de essentie...

Sinds 2008 heb ik mijn eigen praktijk waar ik mensen van jong tot oud behandel. Ik combineer gedegen weldadige lichaamsbehandelingen met inzicht-sessies zodat je leert bij de kern van de zaak te komen en gebruik daarvoor verschillende methoden. Ik breng je graag naar de wortel van de zaak. Deze zit vaak dieper dan we kunnen bedenken. Ik laat me leiden door mijn sensitiviteit en wat zich laat zien op het moment dat je mijn studio binnen komt. Ik luister, voel en zie welke boodschap het lichaam afgeeft.

Ik ben voor eigen meesterschap, voor authenticiteit en zelfheling, zodat je weer aan het roer staat van je eigen leven. 

Ik geef shiatsu, individuele familieopstellingen en coaching. Ik maak gebruik van de Westerse en Oosterse (medische) kennis en kan mij verbinden met een groter veld. Ik kan je daardoor op verschillende niveau’s behandelen en begeleiden op een stuk op je levenspad. Het lichaam spreekt duidelijke taal. Ik help je graag om deze taal te begrijpen. De essentie is energie. Stroomt het vrij bij jou?

De sessies van Essentiewerk worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars

Over Amber Schulze

Ik heb mijn naam Amber Schulze gekregen van mijn Indische moeder en Nederlandse vader. Ik ben geboren op 9 november 1974 in Amsterdam, een zeer sensitief wezen.

Om steviger te staan in het leven ben ik de sociale academie gaan doen en hulpverlener geworden. Ik hebt gewerkt in een jeugdgevangenis, gewerkt met slachtoffers van geweld, van verwaarlozing en van mensenhandel. Na mijn jarenlange werkperiode in de hulpverlening ben ik mij meer en meer gaan interesseren in trainingen op het gebied van lichaamsbewustzijn. Ik wilde mijn sensitiviteit efficient gebruiken en protocollen en het verbale-hulpverlenen loslaten. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen waarheid. Ik zag dat lichaam een duidelijke taal spreekt en het ons precies laat zien waar aandacht naartoe moet gaan om te kunnen helen.

Om energie en (lichaams)bewustzijn te begrijpen ben ik Qi Gong en Tai chi gaan beoefenen aan de ITCCA in Amsterdam en shiatsutherapie gaan studeren aan de HBO-academie voor Iokai Shiatsu; ik kreeg kennis van de Chinese Geneeskunde, de basis van de Westerse Geneeskunde, leerde effectieve energetische lichaamsoefeningen en verschillende meditaties. Ik werd Familieopsteller, trainde mediumschap-technieken en hield me bezig met Sjamanisme. Door deze ervaringen paste ik mijn werkwijze aan en introduceerde shiatsu en lichaamswerk in de zorginstelling waar ik toen werkte.Ik combineerde mijn werk als hulpverlener en werkte daarnaast als assistent en leraar aan de Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu. 

En toen brak het moment aan. Het werd voor mij tijd de wijde wereld in te trekken om verschillende mensen te kunnen bereiken en hen tot de essentie te brengen van dat wat hen blokkeerd in het leven waardoor herstel kan optreden en levenvreugde toeneemt.

EssentieWerk (sinds 2008)

-Praktijk Essentiewerk 2008-heden
-Assistent en leraar shiatsutherapie: Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu, 2009-2014
-Teamleider EHBO, Festivals: Open Up 2014 en Healing Garden 2015
-Shiatsutherapeut en lichaamswerker (Do-In): voor vrouwen en mannen met fysieke, emotionele en psychische klachten en
geweldsproblematiek, HVO-Querido te Amsterdam 2009-2013
-Systemisch en crisisbegeleider: Vrouwen-en Gezinsopvang, De Roggeveen te Amsterdam 2001-2013
-Mentor jeugddelinquenten, jeugdgevangenis J.O.C te Amsterdam 1999-2001

EssentieKennis

-Amsterdamse school voor Iokai shiatsu, 2004-2008
-HBO Westerse Medische Basiskennis en nascholing 2009-heden
-Jaaropleiding Familie Opstellingen bij Hylke Bonnema (geaccrediteerd), 2013
-Mediumschap en Sjamanisme, 2013-heden
-EHBO-cursus en nascholing 2012-heden
-International Tai Chi Chuan Association (ITCCA). School voor Tai chi en Qi Gong, authentieke Yang-stijl, 2003-heden
-Intervisie shiatsutherapie 2008-heden
-Lerarentraining Iokai Shiatsu, door Sasaki Sensei 2011
-Intervisie en nascholing voor Iokai Shiatsutherapie, 2009-heden
-Nascholingen Shiatsutherapie 2009-heden

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding