Orde van Weefsters: voor vrouwen die bewust in het leven staan.

 Loge Vita Vera | Loge Vita Vera
 Velsen-zuid

Weefsters zijn vrouwen die bewust in het leven staan. Zij geven meer diepgang aan hun leven en stimuleren en inspireren elkaar daarbij.

De Orde van Weefsters is een landelijke vereniging van vrouwen. Zij komen in loges bij elkaar onder andere in Velsen-Zuid. Regelmatig zijn er open avonden voor belangstellenden, kijk voor actuele data op de website.

De Orde staat open voor alle vrouwen die zich willen ontplooien en zich, samen met andere vrouwen, willen verdiepen in de zin van het leven. Lid wordt men door middel van inwijding (vergelijkbaar met de Vrijmetselarij).

Loge Vita Vera is een vrouwencirkel die werkt met rituelen. Spinnen en weven zijn daarbij een metafoor voor spirituele groei. Het werken met symbolen, zoals bijvoorbeeld het spinnen van een levensdraad, is een hulpmiddel om jezelf en de ander te beschouwen en zo een vol-levend mens te zijn. Om op eigen kracht je leven in te richten vanuit de mens die je in wezen bent.

De inwijdingen, die een ieder anders beleeft en interpreteert, geven stof om ervaringen en meningen uit te wisselen. Dat verdiept en verrijkt, stemt tot nadenken en stimuleert ontwikkeling. De loge is niet dogmatisch en staat open voor vrouwen van verschillende achtergronden. Een ieder wordt juist uitgenodigd haar eigen wijsheid te vinden in haar eigen leven. Wie wil groeien zoekt daarvoor methodes, wegen en medereizigers. Dat maakt het met elkaar weven en het verweven zijn wonderlijk boeiend.

 

Over Loge Vita Vera

Als het leven een weefsel zou zijn, dan weefden wij elk een draad daarin, met elk onze eigen kleur en eigenschappen, verantwoordelijk voor onze bijdrage aan het geheel.

Daarom werken wij aan onszelf en streven ernaar een heel mens te worden. Wie zoekt naar persoonlijke groei en diepgang, zal beseffen dat dit een voortdurend proces is. Dit proces is altijd persoonlijk en ieder mens dient daarin vrij haar eigen weg te zoeken. Weefsters vinden in de werkwijze van de Orde handvatten en steun in dat proces. Zonder recept of voorschrift, zonder dogma, omdat wij mensen allemaal uniek zijn.

De loge is de plaats waar zelfstandig zoekende vrouwen elkaar ontmoeten, van gedachte wisselen en van elkaar kunnen leren. Met elkaar zoeken we naar verdieping. We hebben soms heel verschillende visies en meningen. Dat zien wij niet als lastig, maar juist als verrijkend. De ervaringen die we opdoen bij onze rituelen zijn de basis van waaruit we elkaar toch kunnen verstaan.

De Orde van Weefsters is een landelijke vereniging voor vrouwen die bij elkaar komen in loges, o.a. in Velsen-Zuid. Hier komen vrouwen uit de hele regio Kennemerland bij elkaar.


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding