Acupunctuur Dirkson; praktijk in Traditionele Chinese Geneeswijze en aanvullende therapieën.

 Acupunctuur Dirkson | Daan Dirkson
 Haarlem

Dirkson Acupunctuur is een praktijk in Traditionele Chinese Geneeswijze en aanvullende therapieën en richt zich op de gehele mens. Met zorgvuldigheid en aandacht wordt er in kaart gebracht hoe de cliënt het beste ondersteund kan worden om beter in balans te komen.

In de praktijk maak ik gebruik van de verschillende onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeswijze, zoals acupunctuur, moxa therapie, cupping, gua sha massage en kruidenformules.

De praktijk is gelegen in het hartje van Haarlem

Over Daan Dirkson

Sinds 1997 beoefen ik de Oosterse krijgskunst Tai Ki Kenpoonder de bezielende begeleiding van Sensei Jan Kallenbach. Daar leerde ik over Tai Chi en Qigong en hoe je je lichaam kan onderhouden met behulp van beweging, ademhaling en meditatie.

Al snel werden de principes van Yin en Yang me duidelijker en ben ik me meer gaan verdiepen in het eeuwenoude gedachtegoed van de Oriënt. Mijn interesse in de Chinese Geneeskunde werd steeds groter en het werd mij ook duidelijker dat iets wat zo dicht bij onze ware natuur staat en zo krachtig is dat het al duizenden jaren mensen helpt om gezond te blijven veel beter bij mij past.

In 2003 besloot ik een opleiding tot Acupuncturist te gaan volgen. Ik vond een geschikte plek bij de Shen Zhou Open University. Omdat dit een onderdeel van een Chinese Medical Center is, gaf dit veel voordeel bij het lopen van stages en het inkopen van materialen.

  • Paralel aan de 3 jarige opleiding Traditional Chinese Medicine volgde ik de 2 jarige opleiding Western Basic Medicine. Beide waren op HBO niveau en de Engelse taal. Dat was flink aanpoten, maar evengoed voelde ik mij als een vis in het water.

In 2007 behaalde ik mijn diploma voor Traditional Chinese Medicine aan de Shen Zhou open University. Door het jaar heen volg ik nascholingen. Het ontwikkelen van kennis en kunde stopt namelijk nooit in het vak van acupunctuur.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding