Marma + behandeling: Geblokkeerde energie weer gaan stromen | Haarlem

Door subtiele aanraking van de marma punten kan geblokkeerde energie weer gaan stromen. Deze therapie werkt  balancerend op lichaam en Geest.  Tijdens de behandeling krijg ik informatie welke chakra(s) aandacht behoeven.

Marmapunten, zijn punten in het lichaam waar de energie zich heeft geconcentreerd. Deze punten  liggen als kralen op subtiele lichaamskanalen waardoor de  levensenergie, (prana), stroomt. Blokkades in deze kanalen kunnen ontstaan door zowel lichamelijk-  als geestelijk trauma (denk bijvoorbeeld ook aan stress.) In de loop van jaren hopen zich in de marmapunten veel afvalstoffen op. Door subtiele aanraking van deze punten  kan  geblokkeerde energie weer gaan stromen, naar spieren, gewrichten en organen.

 • Door de marmatherapie wordt niet alleen ons lichaam maar ook onze ziel en ons bewustzijn gevoed omdat de marmapunten in directe verbinding staan met de chakra’s (belangrijke energiecentra in het lichaam).

Tijdens de behandeling is het voor mij voelbaar in welke chakra’s sprake is van blokkades waarbij ik ook informatie krijg wat thans essentieel is in het perspectief van geestelijke heling. Ik noem dat “luisteren aan de binnenkant”  Na de behandeling volgt dan ook een korte reflectie van mijn waarneming met een praktische vertaling naar het dagelijks leven.

 • Directe effecten van marmatherapie zijn ontspanning,  verlichting van stress en emotionele spanning, betere slaap, rust en helderheid in het hoofd, ze kan pijn verlichten, werkt revitaliserend op de organen, weefsels en lichaamsfuncties. Ze geeft een betere balans in lichaam en geest en ze vergroot ons bewustzijnsniveau waardoor we meer regie over ons leven kunnen  ervaren.
 • Duur: totaal 90 min (60 min marmatherapie en 30 minuten nagesprek)
 • Kosten: € 95,-
 • Voor deze behandeling hoeft u zich niet te ontkleden.

Over Annemarie Peters | Haarlem

In mijn werk als geestelijk verzorger (ouderen zorg) en als therapeut/trainer hield ik mij bezig met de psychische en spirituele dimensie. Ik ontdekte dat deze dimensies ook een grote invloed hebben op het lichamelijk functioneren. Evenzo is het lichamelijk (on)welzijn ook van invloed op onze psyché en spiritualiteit.

Bij Ayurveda vond ik een benadering van welzijn die onderdak biedt aan deze drie dimensies: Lichaam, Geest en Ziel. Bovendien sluit Ayurveda naadloos aan bij mijn scholing tot Jungiaans therapeut. In het energetisch werk (marmatherapie, aura-chakrareading) heb ik het vermogen om in te tunen op een subtielere laag van je bewustzijn, waardoor jouw essentie meer zichtbaar wordt. Met deze drie benaderingen kan ik mensen op een werkelijk holistische wijze ondersteunen om een leven te leiden in de richting van hun Ware Natuur waardoor op alle niveaus meer welzijn wordt ervaren.

Scholing en loopbaan

 • Ik studeerde levensbeschouwing, kunst en cultuur in de studierichtingen: educatie/ communicatie en Levensbeschouwelijke begeleiding. Daarnaast ben ik opgeleid tot Jungiaans filosofisch therapeut.
 • Ik heb een ruime ervaring als mensbegeleider in de gezondheidszorg, waaronder, geestelijk verzorger, trainer en adviseur.
 • Bij het van Praaginstituut heb ik de training “therapeutic touch” gevolgd.
 • De opleiding tot marmatherapeut volgde ik bij Sri Sri Ayurveda;
 • Ik studeerde bij EISRA (European Institute For Scientific Research on Ayurveda) voor Ayurvedisch practitioner en deze opleiding heb ik afgerond bij de AAS;
 • Opleiding tot intuitief practitioner.

Agenda Ayurvitaal


Professionals in de categorie Ayurveda

Zoek een aanbieder op onderwerp

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!