Huisartsenpraktijk Christiaanse; reguliere geneeskunde vanuit een antroposofische visie. | Haarlem

De praktijk kenmerkt zich door kleinschaligheid, door verder kijken dan de neus van de traditionele geneeskunde lang is, door aanvulling van de reguliere geneeskunde vanuit een antroposofische visie.

  • Vanaf heden heeft de huisartsenpraktijk ruimte voor nieuwe patiënten.

Huisarts M. Christiaanse is werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag. Op maandag werkt vrouwelijke arts A. Kunenborg, zij werkt vanuit eenzelfde visie. Op woensdag is er geen spreekuur, u kunt wel altijd terecht voor spoedgevallen.

Er wordt samengewerkt met de therapeuten van het Therapeuticum Haarlem. Daarnaast zijn diverse zaken gedelegeerd aan de doktersassistentes en aan de praktijkondersteuners. 

Over Mattijs Christiaanse | Haarlem

Met veel plezier oefen ik, antroposofisch huisarts Mattijs Christiaanse, het ‘zware’ beroep van huisarts uit sinds 1994. 

Wat me het meest aanspreekt aan mijn vak, is op de eerste plaats het contact met mijn patiënten. Ik mag meekijken in het leven van mensen en maak ze vaak lang mee. Ik heb zowel een opleiding in de reguliere geneeskunde als in de antroposofische en de homeopathische geneeskunde genoten. De reguliere opleiding zal altijd de basis zijn van de manier waarop ik werk.

Wat me aanspreekt in de antroposofie is de focus op het zelfgenezend vermogen van de mens. In de reguliere geneeskunde wacht een arts af of het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking treedt, in de antroposofie wordt dit vermogen actief aangewakkerd.

Als antroposofisch huisarts kijk ik naar vier gebieden bij mijn patiënt: het fysieke lichaam, de vitaliteit (levenskracht), het emotionele leven en de levensloop. Je kijkt dus met een bredere blik dan een regulier arts meestal doet. De therapieën die ik kan voorschrijven zijn ook gericht op deze vier gebieden. 

Ik denk dat een brede blik en een kritische houding als arts altijd belangrijk zijn. Als arts is het goed om altijd scherp en op de hoogte te blijven en niet alles klakkeloos aan te nemen. Bovendien is elk mens verschillend en is het dus belangrijk om naar de patiënt in zijn totaliteit te kijken en niet alleen naar een specifieke klacht. De antroposofie geeft me die mogelijkheid.


Foto 1 Mattijs Christiaanse Foto 2 Mattijs Christiaanse Foto 3 Mattijs Christiaanse Klik om te vergroten

Huisartsenpraktijk Christiaanse
Mattijs Christiaanse


Professionals in de categorie Centra voor Gezondheidszorg

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem