Jungiaans analytische coaching en therapie

 Lensink Jungiaans coach en therapeut | Paul Lensink
 Haarlem

Ik ben Jungiaans analytisch coach en therapeut. Met droomanalyse, actieve imaginatie, sprookjes, hypnose/tempelslaap, en Voice Dialogue help ik je jezelf en je onderbewuste beter te leren kennen.

Als therapeut maak ik gebruik van de beelden en symbolen die jouw onderbewustzijn naar boven brengt; bijvoorbeeld als je droomt. Juist in periodes dat je onrustig, angstig of depressief bent of last hebt van fobieën.  Jungiaanse therapie is creatief: ik gebruik sprookjes, droomanalyse, archetypische tekeningen, actieve imaginatie, opstellingen en Voice Dialogue om je tot een dieper inzicht in jezelf te brengen.

Die beelden gebruiken we om de oorzaak van je klachten te vinden. Waar komen jouw angsten vandaan? We kijken naar de redenen achter jouw boosheid, jouw moeite met autoriteit en je voorkeur voor 'verkeerde' personen. Waarom heb je moeite om trouw te blijven aan je partner?

  • We behandelen tijdens de therapie ook grote levensvragen, zoals "Wie ben ik?", "Wat wil ik in het leven?" en "Hoe ben ik verbonden met de wereld en de mensheid?" 

Het doel is om jouw gevoel en jouw denken beter op elkaar af te stemmen. In een ideale situatie werken het bewuste en onbewuste samen. Dan ben je in evenwicht en kun je het leven  leven zoals het bedoeld is: vrij en zelfbewust.

Over Paul Lensink

Na een lange loopbaan bij de overheid, heb ik mij sinds enige tijd gevestigd als zelfstandig coach en therapeut.

Ik heb verschillende systemische opleidingen gevolgd bij het Hellinger Instituut in Groningen en de opleiding Strategisch Verandering Organiseren bij het SIOO. Bij Het Balkon in Zutphen heb ik mij verdiept in Voice Dialogue. In juni 2023 heb ik de opleiding tot analytisch therapeut bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen afgerond. 

Samen met mijn vrouw woon ik in Haarlem. Onze dochter en zoon zijn inmiddels het huis uit. In mijn vrije tijd lees ik graag de boeken van Ian McEwan en Murakami. Of ga ik een rondje rijden op mijn skeelers. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding