Yoga in Studio 5 - Yoga gebaseerd op Critical Alignment

 Studio 5 voor Yoga en Mindfulness | Ingrid van Voorthuijsen
 Haarlem

Studio 5 biedt Yoga gebaseerd op Critical Alignment; een goede manier om bewust en gezond in het leven te staan. Om balans in je dagelijkse leven te brengen. Je spieren op een verantwoorde manier te gebruiken en daardoor soepeler en sterker te worden.


Er wordt gewerkt aan ontspanning, beweging, coördinatie en kracht volgens de Critical alignment methode. Door gebruik te maken van je lichaamsgewicht en de zwaartekracht kunnen spiergroepen zich ontspannen. Hierdoor ontstaat beweging in de wervelkolom en de gewrichten. Wanneer er vrijheid en ruimte in de gewrichten ontstaat, wordt er beweging doorgegeven naar andere lichaamsdelen; er ontstaan verbindingen. Daarmee bereik je de juiste coördinatie en bouw je kracht op.

  • De adem wordt gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest. De adem helpt je ook de oefeningen op een dieper niveau te ervaren. Door middel van de yoga houdingen maak je je lichaam soepeler en sterker en leer je ontdekken waar je spanning vasthoudt en hoe je dieper kunt ontspannen. Je leert te luisteren naar je lichaam.

In de lessen wordt van tijd tot tijd ook aandacht besteed aan concentratie-oefeningen in de vorm van korte meditaties, om meer bewust te worden van de wervelingen van het denken. Deze oefeningen kunnen helpen bij momenten van stress, waar iedereen wel eens, in meer of mindere mate, last van heeft.

Over Ingrid van Voorthuijsen

Ik geef inmiddels meer dan 30 jaar yogales en sinds meer dan 5 jaar Mindfulnesstrainingen in Haarlem.

Ik heb de 4 jarige opleiding tot Yoga-docente aan de Saswitha-opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven afgerond. Modules gevolgd op het gebied van adem, ayurvedische massage, chakra psychologie en meditatie. De laatste jaren geef ik, na alle bijscholingen Critical Alignment yoga bij Gert van Leeuwen gevolgd te hebben, met veel plezier les in deze vorm van yoga. Ook geef ik Critical Alignment therapie voor mensen met lichamelijke klachten.

Ik vind het een privilege dat ik van iets wat ik zelf, al vanaf mijn 20e, met plezier beoefen mijn werk heb mogen maken. Ik blijf op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen op yoga- en meditatiegebied. Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer en erg enthousiast over Mindfulness. Ik wil dit enthousiasme graag doorgeven.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding