Verrassende vergaderlokatie | Haarlem

In Haarlem ligt het Seinwezen aan de ventweg achter de Kinderhuissingel, waar je kunt vergaderen, ontmoeten & samenwerken in een inspirerende en verrassende omgeving. Het pand is verduurzaamd erfgoed en heeft het eerste collectieve zonnedak van Noord-Holland. 

De zalen bieden ruimte aan 2 tot 150 personen. De ruimtes zijn te gebruiken voor congressen, workshops, seminars, trainingen, brainstormsessies. Maar ook voor kleine festivals, (theater) voorstellingen en concerten, tv- en radio-opnames, presentaties en exposities. 

Werk je liever tussen andere ondernemers voor contacten en inspiratie. Dat kan in onze grote zaal. En heb je behoefte klanten in stijl te ontvangen? Onze spreekkamers bieden dan uitkomst.

Bij het Seinwezen werk je op een plek met persoonlijkheid. Onze deuren staan open voor zelfstandige ondernemers, de vaste huurders, maar ook voor de lokale bridgeclub en de buurtcoöperatie Garenkokerskwartier. Er is regelmatig dynamiek, reuring en gelegenheid voor een praatje. Wil je in alle rust werken? Dan kun je een van onze spreekkamers huren. 

Heet zonnedak biedt energie aan 11 huishoudens in het Garenkokerskwartier. Buurtbewoners hebben een of meer zonnepanelen gekocht. In het totaal liggen er 110 zonnepanelen op het dak. 

Over Seinwezen | Haarlem

Het Seinwezen is oude spoorwegloods waar vroeger seinen en wissels werden gemaakt. Het ligt naast het spoor in Haarlem. Seinwezen Beheer heeft het pand in 2011 aangekocht en vervolgens duurzaam verbouwd om dit industrieel erfgoed te behouden. Het is een inspirerende plek om te werken, te vergaderen en te ontmoeten.

Bij de aankoop was het pand aan groot onderhoud toe. Belangrijkste doelen: een multifunctioneel gebouw, zowel voor gebruikers als voor de buurt; een duurzaam gebouw; en een gebouw als proeftuin voor vergelijkbare verduurzaming van erfgoedpanden. Het Seinwezen is onder meer duurzaam door het gebruik van duurzame materialen, isolatie (en daarmee voorkomen van warmteverlies) en hergebruik van materialen uit het pand die niet meer nodig waren.

Het pand van het Seinwezen was van 1914 – 2000 het voormalig Hoofdgebouw van het Seinwezen der Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (HIJSM), een van de voorlopers van de NS. Het Seinwezen was een onderafdeling van de dienst Weg & Werken, die het onderhoud van de spoorbaan, wissels, seinen en overwegen verzorgde. Tussen 2001 en 2011 was het pand een bedrijfsverzamelgebouw. In 2011 kocht Seinwezen Beheer het pand met particuliere financiering, met als doel het pand te behouden en verduurzamen.

Seinwezen

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Cermonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem