Effectieve stress release methode: Somatic Experiencing, Peter Levine. | Haarlem

Als Somatic Experiencing (SE) therapeut geef ik trainingen, coaching en therapie op het gebied van trauma en stress. 

Met dankbaarheid mag ik steeds weer voor een tijdje met mensen meelopen om samen sneller de weg uit de vaak donkere en pittige periodes te vinden. Door er volledig voor je te zijn, te luisteren en vooral door je de kracht van SE te laten ervaren. Deze effectieve methode is in mijn ervaring de meest 'zachte' manier om trauma en diepgewortelde stresspatronen te verlichten en te ontladen. 

Ik ben vooral ook steeds weer diep verwonderd over wat menselijke aandacht voor iemand hierin kan betekenen.
Hoe je bergen kunt verzetten door met open en nieuwsgierige aandacht naar een veld van sensaties en gevoelens te gaan in het lichaam. En hoe deze focus de toestand in je lichaam kan veranderen. Ik hoop met nog velen te kunnen genieten van de weg naar onze zelfhelende vermogens.

  • Ik hoop van harte dat deze manier van coachen en therapie wat voor jou is. Dat het ‘klikt’. Die ‘klik’ is belangrijk. Neem daarom gerust contact met me op. Je bent van harte welkom!

Op YouTube en Spotify staan ook alvast m’n podcasts voor je klaar: ’Van Shrink Tot Shiatsu’. Als coach en therapeut ga ik daarin op bezoek bij collega stress- en traumaspecialisten. Om meer zicht te krijgen op de effecten van diverse soorten therapieën, methodes en wegen naar zelfontwikkeling.

Over Alfred Petrie | Haarlem

Als ondernemer, creative writer en communicatiestrateeg was ik altijd al op zoek naar manieren om in het Umfeld van deadlines en prestige snel tot ontspanning te komen, om toegang te krijgen tot de creatieve flow. Dit jarenlange zoeken, naar meer enjoyment en ontspanning thuis en op het werk, heeft geleid tot een frisse en effectieve manier van stress release coaching. Of ik nu voor een zaal vol medewerkers sta, of 1 op 1 met een client in de praktijkruimte zit;

Samen ontdekken we de weg terug naar onze natuurlijke staat.
Dankzij effectieve technieken en inzichten uit Somatic Experiencing® (Peter Levine) en Mindfulness laat ik steeds meer mensen ervaren hoe het lichaam en zenuwstelsel de weg naar ontlading steeds makkelijker vindt. Hoe heftig soms de ervaren situaties ook waren. Mensen ontdekken hoe relatief eenvoudig het eigenlijk is om de in het lichaam vastgezette stress weer te ontladen.

En door dit soort reviews van cliënten vind ik mijn werk zo bijzonder:

“Zo fijn dat ik na de sessie woensdag zelfs thuis een aantal uren een gevoel van rust en ontspanning had., dat ik jaren niet heb gevoeld. Zelfs niet met medicatie. Zo gaaf! Gaf ook weer kracht om de nacht in te gaan.”

“Door de sessies heb ik niet alleen minder last van m’n PTSS, heb ook naar de kinderen toe veel meer ruimte. Schiet minder snel uit m’n slof.”


Professionals in de categorie Stressmanagement

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!