Natuurcoaching met paard óf hond

 Takoda Coaching | Melanie van den Berg
 Haarlem

Herken je dat? Dat je je vaak moe en overprikkeld voelt? Dat je het gevoel hebt te moeten 'voldoen'?Dat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen, en dingen die je graag wilt doen, niet doet? Of extreme teruggetrokkenheid en/of woedeaanvallen bij jouw kind? Dan ben je bij Takoda Coaching aan het juiste adres! 

  • Als erkend (kinder)coach help ik volwassenen en kinderen die door hun gevoeligheid een steuntje extra kunnen gebruiken. 

Bij Takoda Coaching maken we gebruik van ervaringsgericht leren in de natuur en mét dieren. We werken met zowel paarden als honden. Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om een kunstzinnige coachsessie te volgen. 

Omdat paarden vlucht- en prooidieren zijn, zijn ze altijd alert op hun omgeving. Ze reageren sensitief op emoties en lichaamstaal van anderen en op hun omgeving. Dat maakt dat paarden zulke goede coaches zijn. 

Wandelcoaching met honden
Wandelcoaching met honden is een unieke vorm van coaching waarbij de kracht van de natuur en de aanwezigheid van de hond worden ingezet om inzicht en groei te bevorderen. Tijdens de wandelingen in de natuur begeleid ik jou met ondersteuning van de hond(en) om in het hier en nu te zijn, mindfulness te ervaren en persoonlijke doelen te bereiken. De aanwezigheid van de honden zorgt voor rust, ontspanning en stimuleert bewustwording. Samen gaan we op pad naar meer balans en welzijn.

Over Melanie van den Berg

Ik ben erkend (kinder)coach voor hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Vanaf jongs af aan heb ik een affiniteit met dieren, paarden in het speciaal. Toen ik op de basisschool zat, was ik altijd dat gevoelige meisje dat moeite had om mee te komen met de rest. Ik raakte snel overprikkeld door de drukte in de klas en kinderen merkten aan me dat ik anders was. Ik had moeite om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken en ik werdt vaak gepest of buitengesloten. 

Na school had ik altijd gelukkig altijd mijn speciale toevluchtsoord: mijn paard! Ik kan uit eigen ervaring spreken dat het 'zijn' met dieren ontspannend en helend werkt. In de jaren dat ik paarden en honden heb, heb ik al veel van ze mogen leren over mezelf en mijn emoties. Een aantal jaar geleden besloot ik me hierin te gaan verdiepen, om op deze manier ook andere mensen te helpen.

Ik heb de opleidingen level 1- en het verdiepingsjaar kindercoaching gedaan aan de Keulseweg in Pijnacker. Het enige opleidingsinstituut voor paardencoaching dat erkend is. 

Ook heb ik de erkende NLP-practitioner gevolgd aan het Sluis NLP Instituut in Rotterdam. Daarbij ben ik ook ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid (als kind en volwassene) en burn-out. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding