Beeldende Mindfulness

 Praktijk CreaTher | Terenja Dors
 Haarlem

'Beeldende mindfulness voor volwassenen'. Laat je inspireren en verwonderen door de eigenwijsheid van je handen.

Bij beeldende mindfulness worden met beeldende materialen zoals krijt, verf en klei verschillende lichaamsgerichte activiteiten gedaan. Beeldende mindfulness is 'je hoofd leegmaken met je handen'.

Iedere bijeenkomst zal een ander materiaal worden aangeboden. In de oefeningen wordt je begeleid om in het hier&nu te komen, het contact tussen je hoofd en te lichaam te stimuleren, te spelen met materiaal en beweging en je bewust te worden van wat je fijn of niet fijn vindt voelen. Het beeldend werken gaat dus niet om het maken van 'een mooi werkstuk'. 

  • De oefeningen in de Beeldende Mindfulness zijn gebaseerd op methodieken uit de Beeldende Therapie, zoals de TekenBewegingMethode, Vormtekenen en 't Tijdloze Uur. 

Je kunt de hele serie bijeenkomsten volgen, maar een losse les is ook mogelijk.

Over Terenja Dors

Ik ben Terenja Dors (1973) en moeder van twee kinderen (2002/2004). Mijn man heeft ook twee kinderen (2006/2010) en daarom we hebben een LAT-huwelijk verdeeld over twee steden. Ik weet dus uit eigen ervaring dat het leven wel eens wat anders kan lopen dan je ooit voorzien had voor jezelf of je kinderen en daar een eigen weg in kan vinden.

In 1994 ben ik afgestudeerd aan de PABO met als specialisatie 'het jonge kind'. Ik ging aansluitend verder studeren en heb sinds mijn afstuderen in 1998 aan de opleiding Creatieve Therapie (nu Vaktherapie) altijd als beeldend therapeut gewerkt. Ik heb mijn ervaring als vaktherapeute sinds 1998 opgedaan in de jeugdhulpverlening, het speciaal onderwijs (REC4) en de kinderpsychiatrie. Deze werkervaring en mijn levenservaring neem ik mee in de behandelingen en activiteiten in mijn eigen praktijk.

Ik laat mij omschrijven als  spontaan, expressief, creatief en praktisch idealist. Mijn creativiteit en expressiviteit uit zich via boetseren haken, fotografie en dansen. Ik heb ontdekt dat haken mij na een drukke dag rustig maakt.

Mijn idealisme uit zich via mijn praktijk: door een ander te ondersteunen in zijn welzijn en welbevinden of door hem of haar in zijn ontwikkeling te stimuleren leveren we een positieve bijdrage aan elkaar en aan de samenleving.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding