Betere communicatie, meer verbinding. Relatietherapie Praktijk Bieger

 Praktijk Bieger | Joan Bieger
 Haarlem

Op zoek naar een gelijkwaardige, betrokken, oprechte relatie, waar je allebei tot je recht en tot bloei komt. Relatietherapie kan jullie daarbij helpen.

We hebben vaak niet geleerd om oprecht en kwetsbaar te communiceren. Daarom is het niet zo raar dat een relatie soms een uitdaging kan zijn. Zichtbaar worden, kwetsbaar zijn, oprecht delen wat er in je leeft, je plek/ruimte innemen, zijn thema's die juist binnen een relatie spannend zijn. 

Ook zoeken we vaak onze partner uit om omdat je partner iets heeft, wat je zelf minder hebt. Ben je een echte doorzetter, work aholic?  Dan is de kans groot dat je je aangetrokken voelt tot een ontspannen, zachte partner. Door deze ontspannen kant van je partner kan jij bijvoorbeeld ook meer ontspannen. De ontspannen partner vindt het misschien juist aantrekkelijk dat de ander wat meer vuur en daadkracht in zich heeft. 

Maar wat ons in het begin aantrekt, gaat ons later vaak irriteren.  En dat heeft vaak te maken met een dynamiek die je door middel van de partner gesprekken gaat ontrafelen, zodat er helderheid en rust in de relatie komt. Hoe kan je elkaar weer net zo leuk vinden als vroeger? Waar is diegene gebleven waar je ooit op viel? 

Als je helder krijgt wat jullie dynamiek is, en blauwe plekken uit het verleden, dan kan er weer een nieuw begin komen: begrip en veiligheid en plezier!

Over Joan Bieger

Toen ik in 2000 in een Hospice ging werken, werd ik geraakt door het open contact wat ik daar met mensen had. Het leek alsof maskers waren afgevallen. Ik dacht toen “dat moet toch eerder kunnen”, en ik ben therapeutenopleidingen gaan doen, en mijn eigen praktijk gestart.

Het meest voorkomende probleem wat ik in mijn praktijk tegenkwam, was dat mensen bang waren om zichzelf te zijn, teveel gingen aanpassen, en te weinig grenzen konden stellen. Dat ze het lastig vonden om zichzelf op de 1e plaats te zetten, en echt vanuit (eigen)liefde te leven. Het ‘niet meer aanpassen’ (en alles wat daarbij hoort) is een stap. Het zijn allemaal krachtige, gevoelige mensen die hun gevoeligheid vaak als last ervaren. 

Ook ik heb geworsteld met mijn hoog sensitiviteit. Bij mij heeft de downside van gevoeligheid geleid tot eetproblemen en veel harder werken dan bij mijn gevoelige natuur past. En ook tot veel 'relatie-gedoe', als je goed kan voelen, is het moeilijk om niet te vervloeien. Toen ik eenmaal van mijn gevoelige aard mijn kracht wist te maken, en er goed voor leerde zorgen - kwam ik in mijn kracht en ben ik nog meer mijn eigen pad gaan kiezen. En dat voelt heel goed. 

​Ik weet nu dat ik nooit zo goed mijn werk als therapeut, coach zou kunnen doen als ik mij niet kan inleven in de gevoelens van anderen, als ik niet als aanvoelen wat er achter hun woorden schuil gaat.  Als ik niet al weet/voel wat iemand zelf misschien nog niet weet. En ik zou ook nooit meer anders willen zijn.

Toen ik eenmaal deze liefde voor mijzelf ging voelen en dus ook mijn gevoeligheid als kracht ging zien, ontstond er vrijheid om mijzelf te zijn en mijzelf niet met andere mensen te hoeven vergelijken. Ik mag gevoelig zijn en ik mag mijn leven op mijn manier leven. Toen ik dat eenmaal kon, wilde in niets liever dan anderen helpen om ook liefde voor zichzelf te kunnen voelen en zichzelf te durven zijn. En vandaaruit ook de verbinding met de ander, je partner. Vandaar mijn liefde voor het vak van coach en relatietherapeut.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding