Lichaamsgerichte therapie bij rouw en verlies

 Praktijk voor massagetherapie Bianca de Kat | Bianca de Kat
 Heemstede

‘Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden.’

We krijgen in ons leven allemaal te maken met rouw en verlies. Als je hierbij ondersteuning nodig hebt ben je heel welkom. Aandacht voor wat er in je lichaam te voelen is, met mildheid, met compassie. Zodat je zelf weer je draagkracht kan voelen...

Hoe laat je los wat je vast wil houden? Hoe heef je iets een plekje als je niet weet waar dat plekje zit? Er zijn zoveel goedbedoelde clichés die hun doel voorbijschieten. Ze impliceren dat je pas verder kunt als je aan bepaalde voorwaarden voldaan hebt. Dat het op een dag ‘over’ moet zijn. Ik geloof daar niet zo  in. Waar ik wél in geloof is dat het helend is om goed te zorgen voor dat deel in jou dat gewond is, waar het zoveel pijn doet, of waar het boos is, bang of verdrietig. Of waar het zo verhard is dat je misschien wel helemaal niet meer zoveel voelt. Daarbij aanwezig kunnen blijven, in mildheid en zachtheid, dát is waar ik in geloof. 

  • Massagetherapie is een mooie manier om weer contact te krijgen met je livhaam en met alles wat daarin is opgeslagen. Rouw is altijd in het lichaam te voelen. Graag loop ik een stukje met je mee en help ik je je eigen draagkracht weer te voelen.

Ik ben afgestudeerd aan de vierjarige HBO beroepsopleiding 'Holos' In Utrecht. Omdat ik lid ben van de VNT (vereniging van natuurgeneeskundig therapeuten) worden de consulten geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Over Bianca de Kat

Ik ben afgestudeerd aan de vierjarige HBO beroepsopleiding holistische massagetherapie ‘Holos’ in Utrecht en heb sinds 2010 een eigen praktijk op de Jan van Goyenstraat 25 in Heemstede.

Werken met mensen doe ik met hart en ziel. Het is bijzonder om te zien wat een aandachtige aanraking kan doen en wat er allemaal te voelen is als het hoofd even pauze krijgt. Ik vind ‘mildheid’ hierbij een mooi woord en ik denk dat dit ook het woord is dat bij mijn werkwijze past. Ik gun jou die mildheid ook. Mildheid naar jezelf en naar het proces waar je in zit.

Iedereen loopt zijn eigen pad en ik ben oprecht dankbaar dat ik een baan heb waarin ik af en toe een stukje met iemand mee mag lopen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding