HARA-Yoga, Houding-, Adem- en rug-yoga met hara-versterking. Gebaseerd op Okido-yoga.

 Hokondo | Machteld Mager
 Haarlem

YOGA betekent juk, oftewel evenwichtige draagkracht. Door het beoefenen van HARA-YOGA vergroten we onze draagkracht op een evenwichtige manier. In HARA-Yoga worden Houding, Adem en Rug met elkaar en met de HARA verbonden.

HOUDING - zowel lichamelijk als geestelijk - is van essentieel belang bij in het dagelijks leven. Lichaam en geest zijn met elkaar verweven. De lichamelijke houding is vaak een weerspiegeling van de geest maar deze kan de geest ook sterk beïnvloeden.
- De houding is sterk verweven met de adem.

ADEM is de sleutel tot het optimaal functioneren van het lichaam en het tot rust brengen van de geest. Door te werken aan de juiste houding van de wervelkolom en bekkenstand bevorderen we een diepe adem. We brengen de adem naar de rug.
- De adem is de steun van de rug.

RUG en wervelkolomopbouw worden door de adem gesteund. Hiermee vormen we onze eigen ruggesteun en bevorderen we de energiestroom in de wervelkolom en zodoende in het centrale zenuwstelsel. Houding, Adem en Rug worden ondersteund door de HARA.

HARA, centrum van het lichaam, is het zwaartepunt en tevens de krachtbron van je lichaam. Door de Hara te versterken werken we aan een stabiele houding. Hierbij leer je de kracht in je buik, in je centrum, zo te bundelen dat je van daaruit handelt. Het bovenlichaam blijft daardoor soepel en ontspannen, terwijl je handelingen dusdanig geconcentreerd zijn dat kracht en subtiliteit samen een weg vinden.

Over Machteld Mager

Machteld Mager studeerde in '83/'84 in Japan OKI-DO YOGA bij de grondlegger hiervan, Meester MASAHIRO OKI en SHIATSU bij Meester KIYOKO URATA, grondlegger HOKONDO shiatsu.

  • In '88 studeerde zij af aan de 'European 'European University for Traditional Chinese Medicine' als Acupuncturist en Chinese Kruidenkundige.
  • Vanaf '90 verdiepte zij zich gedurende 10 jaar in "Yoga en Houding", m.n. aan het Iyengar Yoga Instituut in Parijs.
  • In '89 startte zij naast het Centrum voor Oosterse Heelkunde "Nulpunt" in Amersfoort de Hara-Yoga-Shiatsu Opleiding.
  • In ‘99/2000 volgde zij de postgraduate "Toyohari" opleiding en sindsdien praktiseert zij naast shiatsu en Chinese kruiden deze vorm van Japanse acupunctuur.

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur en van de European Branche of the Toyohari Association. Jaarlijks volgt Machteld internationale bijscholing, en zij nam o.a. nog 2x deel aan een Toyohari weekseminar in Japan.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding