Heerlijk zingen, dansen, spelen en muziek maken! - Muziek op Schoot

 Muziek op Schoot | Marga Nijenhuis
 Haarlem

Voor kinderen is dansen en zingen een uiting van levensvreugde. Als deze levensvreugde elke keer even opnieuw aangeraakt wordt door met je kindje een liedje te zingen, te dansen of muziek te maken kan deze blijven stromen. 

Zingen en dansen maakt bij jezelf ook veel los en dit delen met je kind is heerlijk. Daarnaast zijn er nóg redenen om met je kindje te gaan zingen: je leert nieuwe liedjes, krijgt contact met andere ouders en kinderen, werkt op een uitstekende manier aan de taalontwikkeling van je kind, stimuleert het gehoor, de fijne en grove motoriek.

Als je kind groter wordt, wordt het steeds meer gestimuleerd in spel en samenwerking. Maar het belangrijkste blijft het lijntje, dat tussen je kind en jou ontstaat op het moment dat je begint te zingen.

In de les werk ik de hele tijd met energie, vooral met levensvreugde. Dat betekent dat er thuis veel meer wordt gezongen, er meer blijheid is en veel vaker kleine momentjes ontstaan samen met je kind. Voor de kinderen die komen is er maar één vraag:"Wanneer gaan we weer naar de Muziek?". 

Over Marga Nijenhuis

Marga heeft Muziekwetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heeft ze haar lesbevoegdheid gehaald en is ze eerstegraads bevoegd voor het geven van muzieklessen tot en met het niveau van Conservatorium. Ze is daarna werkzaam geweest op een aantal basisscholen.

Na het behalen van de applicatiecursus "Muziek op Schoot"  te Amersfoort is ze werkzaam als Muziek op Schoot - docente. Inmiddels heeft ze nu al meer dan 25 jaar Muziek op Schoot - lessen  gegeven aan vele baby's, dreumesen, peuters en kleuters. Ze zingt elke week met doorgaans 80 tot 100 kinderen en evenzoveel ouders (grootouders), verdeeld over 14 tot 16 lesuren.

Daarnaast heeft ze de opleiding gedaan voor Helende Reis - therapie bij Brandon Bays en is ze nu ook geaccrediteerd therapeute Helende Reis en is tevens energetisch werker. De interactie met de kindjes heeft zich daardoor nog meer verdiept.

Met veel gedrevenheid, passie, plezier en humor zet ze haar lessen neer. Elke les is voor de kinderen en haar weer een feestje! "Wanneer gaan we weer naar Marga?"

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding