Poustinia - plek voor aandacht

 Stichting Poustinia - Bloemendaal | Stichting Poustinia | Stilte Meditatie
 Bloemendaal

Stiltemeditatie in Bloemendaal. Iedere zaterdag- en zondagochtend van 9.00-10.00 bent u van harte welkom op de zolder boven het huisartsencentrum op de Dennenweg 17.

Een groep in stilte geïnteresseerde mensen zit in twee rijen. Ze ontspannen zich en proberen , zo goed en zo kwaad als dat lukt, zich te richten op: in stilte zitten. Niet meer en niet minder. Zij proberen met hun aandacht in het hier-en-nu te vertoeven gedurende twee maal een periode van 25 minuten, voorafgegaan door het geluid van een klankschaal en ook daarmee afgesloten. Tussendoor wordt met aandacht, een cruciaal gegeven in stilte  beoefenen, gelopen gedurende vijf minuten. Dat is alles. 

Hoe zijn we stil? 
Als stiltecentrum staan we open voor iedere vorm van stilte. Als u stil zit en wilt bidden? Dat is prima. Wilt u vooral letten op uw ademhaling? Ook dat is uitstekend. Wilt u zich bekwamen in het niet bewegen en in het hier-en-nu vertoeven? Dat is uitstekend. We richten ons niet op één vorm van stil zijn. En we zijn ook niet gebonden aan een godsdienstige richting.

Voelt u zich niet geheel zeker hoe u wilt mediteren? De bestuursleden van Poustinia zullen u met genoegen helpen en van adviezen voorzien. Ze kunnen ook samen met u gaan zitten. Van harte welkom!

Over Stichting Poustinia | Stilte Meditatie

Als Poustinia menen wij dat er een groot tekort is aan stilte in deze tijd van razendsnelle media, hoog arbeidsethos en vele afleidingen.

We willen bijdragen aan ontspanning, innerlijke verdieping en reflectie zonder in (verbale) dialoog met elkaar te gaan.

De stilte helpt om opnieuw contact met jezelf te leggen en je frisser te verhouden met je omgeving , zowel met de mensen als met alles om je heen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige & Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding