Poustinia - plek voor aandacht

 Stichting Poustinia - Bloemendaal | Stichting Poustinia | Stilte Meditatie
 Bloemendaal

Stiltemeditatie in Bloemendaal. Iedere zaterdag- en zondagochtend van 9.00-10.00 bent u van harte welkom op de zolder boven het huisartsencentrum op de Dennenweg 17.

Een groep in stilte geïnteresseerde mensen zit in twee rijen. Ze ontspannen zich en proberen , zo goed en zo kwaad als dat lukt, zich te richten op: in stilte zitten. Niet meer en niet minder. Zij proberen met hun aandacht in het hier-en-nu te vertoeven gedurende twee maal een periode van 25 minuten, voorafgegaan door het geluid van een klankschaal en ook daarmee afgesloten. Tussendoor wordt met aandacht, een cruciaal gegeven in stilte  beoefenen, gelopen gedurende vijf minuten. Dat is alles. 

Hoe zijn we stil? 
Als stiltecentrum staan we open voor iedere vorm van stilte. Als u stil zit en wilt bidden? Dat is prima. Wilt u vooral letten op uw ademhaling? Ook dat is uitstekend. Wilt u zich bekwamen in het niet bewegen en in het hier-en-nu vertoeven? Dat is uitstekend. We richten ons niet op één vorm van stil zijn. En we zijn ook niet gebonden aan een godsdienstige richting.

Voelt u zich niet geheel zeker hoe u wilt mediteren? De bestuursleden van Poustinia zullen u met genoegen helpen en van adviezen voorzien. Ze kunnen ook samen met u gaan zitten. Van harte welkom!

Over Stichting Poustinia | Stilte Meditatie

Als Poustinia menen wij dat er een groot tekort is aan stilte in deze tijd van razendsnelle media, hoog arbeidsethos en vele afleidingen.

We willen bijdragen aan ontspanning, innerlijke verdieping en reflectie zonder in (verbale) dialoog met elkaar te gaan.

De stilte helpt om opnieuw contact met jezelf te leggen en je frisser te verhouden met je omgeving , zowel met de mensen als met alles om je heen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding